Dinsdag 14 en zaterdag 18 augustus: Fletcher TOP Toernooi bij Excelsior'31

Foto bij Dinsdag 14 en zaterdag 18 augustus: Fletcher TOP Toernooi bij Excelsior'31

Dinsdag 14 en zaterdag 18 augustus: Fletcher TOP Toernooi bij Excelsior'31

Dinsdag 14 en zaterdag 18 augustus staat de vijfde editie van het Fletcher TOP Toernooi op het programma. Deelnemende teams dit jaar zijn DOS'37, SVZW, Berkum, SC Silvolde, RKZVC, Achilles 1894, Jong De Graafschap en Excelsior'31. 

Quick'20 heeft op het laatste moment af moet zeggen vanwege KNVB-Beker verplichtingen. De organisatie heeft in Achilles 1894 een vervanger gevonden, waardoor nu ook het speelschema bekend is. Belangrijke spelregels: 
- De wedstrijden gespeeld op dinsdagavond 14 augustus duren 45 minuten. De wedstrijden zaterdag 18 augustus duren 30 minuten. Er wordt niet gewisseld van kant.
- Per wedstrijd is het toegestaan om maximaal 3 spelers, inclusief de doelverdediger, te wisselen.
- Per wedstrijd is er door de winnaar 3 punten te verdienen. De verliezer krijgt 0 punten. Bij een gelijkspel krijgen beide teams 1 punt, de winnaar van de Shoot-Outs krijgt 1 punt extra.
- Bij gelijkspel worden er zogenoemde Shoot-Outs genomen. Startpunt voor de aanvallende speler ligt 25 meter vanaf de doellijn. De aanvallende veldspeler gaat met de bal aan de voet in een voorwaartse beweging. De speler dient binnen 10 seconden te scoren. Bij een overtreding van de speler, als de bal buiten de lijnen is, als de keeper de bal klem heeft of als de tijd voorbij is, wordt er geen score toegekend. De keeper mag zich vrij bewegen. Als de speler binnen 10 seconden scoort of als de keeper een overtreding maakt, wordt er een score toegekend. Beide teams dienen minimaal 3 shoot-outs, om en om, te nemen ook als de winnaar reeds bekend is (van belang bij bepaling van de stand tijdens de poulefase). Wanneer er na drie pogingen geen winnaar bekend is dan gaan de shoot-outs door totdat er een winnaar aangewezen kan worden.
- Bij een gelijke stand in de poule, bepaalt het doelsaldo de positie. Wanneer dit niet afdoende is bepaalt het onderlinge resultaat de eindstand inclusief eventuele Shoot-Out.

De hoofdprijs van het Fletcher TOP Toernooi is beschikbaar gesteld door Fletcher Hotel-Restaurant Sallandse Heuvelrug. Deze bestaat uit een arrangement samengesteld door Fletcher Hotels. Daarnaast zal er een wisselbeker overhandigd worden aan de winnaar en wordt er een speler van het toernooi gekozen. 

Mis dit spektakel niet en zet dinsdagavond 14 en zaterdag 18 augustus in de agenda!

Locatie: Sportpark De Koerbelt. De toegang is gratis!

Kalender icoon woensdag 1 augustus 2018 / Algemeen

Gerelateerd nieuws

Ontwerp en realisatie door: Bandwerk internet- en reclamebureau