MATCHDAY! Zaalvoetballers Excelsior’31 hervatten competitie vanavond met bezoek op Texel

Foto bij MATCHDAY! Zaalvoetballers Excelsior’31 hervatten competitie vanavond met bezoek op Texel

MATCHDAY! Zaalvoetballers Excelsior’31 hervatten competitie vanavond met bezoek op Texel

Voor de zaalvoetballers van Excelsior’31 staat na een korte break vanavond (vrijdag 17 januari) een bijzondere wedstrijd op het programma. De Rijssenaren verlaten dan het vaste land voor een wedstrijd op het eiland Texel, tegen opponent Texel’94. Een unicum voor Excelsior’31, want niet eerder in de geschiedenis moest er een overstek gemaakt worden met een veerdienst voor het spelen van een competitiewedstrijd. Het duel in de nieuwe TXL Sporthal op Den Burg begint om 20.45 uur.

Het betekent de eerste ontmoeting tussen beide teams. Texel’94 is aan een opmars bezig binnen het zaalvoetbal. Vanuit lagere klasses promoveerde het jaarlijks door tot aan de eerste divisie. Eenmaal in de eerste divisie beland, speelde het direct mee om de prijzen. Maar in de vier seizoenen die het er tot nu toe speelde, liepen de eilandbewoners de stap naar de eredivisie telkens net mis. Afgelopen seizoen was het team heel dichtbij, maar in de finale van de nacompetitie legde het via strafschoppen af tegen White Stones.

Dit seizoen laten de eilandbewoners wederom zien dat ze tot de titelkandidaten behoren. De Texelaars zijn momenteel de trotse koploper én ongeslagen, al speelde het wel driemaal gelijk. Het wordt op de voet gevolgd door mede-titelkandidaten Zeemacht en Leekster Eagles.

Excelsior’31 is momenteel ‘best of the rest’ en staat op een keurige vierde plaats. Het team van Noël Oude Bennink en Jan Borghuis presteert uitstekend en was begin december zelfs koploper(!), maar door de nederlaag tegen Leekster Eagles en het gelijkspel tegen LTC Assen moest het een pas op de plaats maken. De ziekenboeg bij de Rijssenaren is leeggestroomd en het lijkt het de tweede seizoenshelft met een fitte selectie te kunnen beginnen. Voor Excelsior’31 ook zeker nodig om tegen het fysiek sterke Texel’94 weerstand te kunnen bieden.

De spelers en staf van Excelsior’31 zullen vandaag een aantal snipperuurtjes moeten opnemen. Het team zal rond de klok van 14.30 uur vertrekken vanuit Rijssen, om vervolgens de veerdienst van 17.30 uur vanuit Den Helder naar Texel te nemen. Na de wedstrijd zal het een overnachting nemen op het eiland, om de volgende ochtend het eiland weer te verlaten.

Kalender icoon dinsdag 14 januari 2020 15:15 / Zaal

Gerelateerd nieuws

Met passie gebouwd door: Bandwerk merkenbouwers