Welkomstprogramma jeugdtrainers (Meld je aan!)

Foto bij Welkomstprogramma jeugdtrainers (Meld je aan!)

Welkomstprogramma jeugdtrainers (Meld je aan!)

Excelsior’31 doet mee aan Welkomstprogramma jeugdtrainers van de KNVB
 
Excelsior’31 heeft zich aangemeld voor het Welkomstprogramma jeugdtrainers van de KNVB. Met het welkomstprogramma willen de KNVB en Excelsior’31 minder ervaren en/of startende jeugdtrainers ondersteunen bij hun trainerschap. Jeugdtrainers van Excelsior’31 kunnen zich nu aanmelden om deel te nemen aan het Welkomstprogramma.
 
Welkomstprogramma
Het Welkomstprogramma voor jeugdtrainers is een laagdrempelige manier om beginnende of minder ervaren jeugdtrainers meer ondersteuning te bieden. Daarmee wordt het spelplezier van trainers en spelers verhoogd en groeit het niveau van zowel trainers als spelers.

Het welkomstprogramma bestaat uit 4 stappen:
1.    Registratie van spelers in Sportlink.
2.    Het Assist Trainersdashboard (een digitale assistent voor trainers)
3.    De Aftrapmodule (een bijeenkomst met een docent van de KNVB)
4.    Een veilig sportklimaat

De Aftrapmodule is het enige moment waar aanwezigheid en een actieve bijdrage van onze trainers wordt gevraagd. De Aftrapmodule bij Excelsior’31 staat vooralsnog gepland op donderdagavond 24 februari 2022.
 
Waarom doet Excelsior’31 mee?

Excelsior’31 vindt het belangrijk dat alle spelers goede training kunnen krijgen. Meer aandacht voor de begeleiding van trainers bij alle leeftijden en alle niveaus is ook een van de belangrijke actiepunten uit het opleidingsplan voor de jeugd. Mede door de invloed van corona heeft dit de afgelopen 2 jaar nog onvoldoende aandacht gehad. Nu de KNVB er ook op deze manier mee bezig is en een ‘kant-en-klaar’ programma biedt, is dat ideaal voor Excelsior’31 daar aan deel te nemen.
 
Aanmelden

Excelsior’31 streeft naar deelname van zo’n 15 tot 30 trainers. Trainers/leiders van alle jeugdteams kunnen zich dan ook aanmelden. Aanmelden kan via een email aan Edgar Siemerink (edgarsiemerink@excelsior31.nl). Onderdeel van de aanmelding is deelname aan de Aftrapmodule, maar aanmelden is ook mogelijk als je die avond niet kan.
 
 Met sportieve groet,
 
Edgar Siemerink
Technische Commissie Excelsior'31
 

Kalender icoon zondag 9 januari 2022 16:42 / Algemeen

Gerelateerd nieuws

Met passie gebouwd door: Bandwerk merkenbouwers