Aftrapmodule jeugdtrainers start 16 maart (Meld je aan!)

Foto bij Aftrapmodule jeugdtrainers start 16 maart (Meld je aan!)

Aftrapmodule jeugdtrainers start 16 maart (Meld je aan!)

Excelsior’31 heeft zich aangemeld voor het Welkomstprogramma jeugdtrainers van de KNVB. Onderdeel daarvan is de Aftrapmodule met de jeugdtrainers. Deze zou plaatsvinden op donderdag 24 februari, maar is in overleg met de KNVB verplaatst naar woensdag 16 maart 2022. Aanmelden voor het welkomstprogramma en de Aftrapmodule is interessant voor elke jeugdtrainer en kan nog steeds.

Welkomstprogramma

Het Welkomstprogramma voor jeugdtrainers is een laagdrempelige manier om beginnende of minder ervaren jeugdtrainers meer ondersteuning te bieden. Daarmee wordt het spelplezier van trainers en spelers verhoogd en groeit het niveau van zowel trainers als spelers.

Het welkomstprogramma bestaat uit 4 stappen:

Registratie van spelers in Sportlink.
Het Assist Trainersdashboard (een digitale assistent voor trainers)
De Aftrapmodule (een bijeenkomst met een docent van de KNVB)
Een veilig sportklimaat
De Aftrapmodule is het enige moment waar aanwezigheid en een actieve bijdrage van onze trainers wordt gevraagd. De Aftrapmodule bij Excelsior’31 staat vooralsnog gepland op donderdagavond 24 februari 2022.

Waarom doet Excelsior’31 mee?

Excelsior’31 vindt het belangrijk dat alle spelers goede training kunnen krijgen. Meer aandacht voor de begeleiding van trainers bij alle leeftijden en alle niveaus is ook een van de belangrijke actiepunten uit het opleidingsplan voor de jeugd. Mede door de invloed van corona heeft dit de afgelopen 2 jaar nog onvoldoende aandacht gehad. Nu de KNVB er ook op deze manier mee bezig is en een ‘kant-en-klaar’ programma biedt, is dat ideaal voor Excelsior’31 daar aan deel te nemen.

Aanmelden

Excelsior’31 streeft naar deelname van zo’n 15 tot 30 trainers. Maar dit aantal hebben we nog niet helemaal bereikt. Trainers/leiders van alle jeugdteams kunnen zich dan ook nog steeds aanmelden. Aanmelden kan via een email aan Edgar Siemerink: edgarsiemerink@excelsior31.nl. Onderdeel van de aanmelding is deelname aan de Aftrapmodule, maar aanmelden is ook mogelijk als je die avond niet kan.

Groeten, Edgar 
 

Kalender icoon woensdag 23 februari 2022 20:35 / Algemeen

Gerelateerd nieuws

Met passie gebouwd door: Bandwerk merkenbouwers