Excelsior'31 mag bouwen

Excelsior'31 mag bouwen

Bron: TC Tubantia, zaterdag 21 juni

RIJSSEN - Voetbalvereniging Excelsior'31 en de kynologenclub REO krijgen 'onder voorwaarden' toestemming van de gemeente voor hun uitbreidingsplannen.

Excelsior'31 wil een nieuwe hoofdtribune en staantribunes voor in totaal 4.000 toeschouwers. Onder de hoofdtribune moeten zestien kleedkamers komen, en een ruimte voor de fysiotherapeut van de club. Excelsior’31 wil ook een nieuwe toegangspoort. Dit alles komt neer op een facelift van de accommodatie van de Rijssense hoofdklasser. Een operatie die overigens fasegewijs wordt uitgevoerd in de komende jaren. 

REO wil het clubgebouw met vijftig vierkante meter uitbreiden. Het college van burgemeester en wethouders is enthousiast. "Wij dragen de sport een warm hart toe", aldus burgemeester Koelewijn. 

Dat er toch voorwaarden zijn voor wat als een 'opwaardering' van sportpark De Koerbelt wordt gezien, heeft vooral te maken met het bestemmingsplan. De nieuwe hoofdtribune en staantribunes, de opstelplaats voor de media én de entreepoort voldoen niet aan het bestemmingsplan. Daar moet dus nog iets op gevonden worden.

Het is nog niet duidelijk of de plannen van Excelsior’31 en REO gerealiseerd kunnen worden met een simpele ontheffing, of dat een langduriger procedure voor een bestemmingsplanwijziging moet komen.
 Al te veel problemen moet dat niet opleveren, schat het college nu in. De clubs moeten de gemeente aantonen dat ze hun plannen kunnen betalen en de bouwplannen moeten passen in het gebied.

Dat kan bijvoorbeeld door ondergronds te bouwen, met een begroeid dak, daarbij gebruik makend van de hoogteverschillen op het sportpark.
   Kalender icoon dinsdag 24 juni 2008 / Algemeen

Gerelateerd nieuws

Met passie gebouwd door: Bandwerk merkenbouwers