Excelsior'31 houdt FC Twente 2 op verdienstelijk gelijk spel (0-0)

Excelsior'31 houdt FC Twente 2 op verdienstelijk gelijk spel (0-0)

Sjors Brugge in actie; Klik hier voor de foto's van Excelsior'31 supporter Jasper Bouman; klik hier voor 91 foto's van StM

Het maandagavond gespeelde oefenduel tussen Excelsior'31 en de beloften van FC Twente is geëindigd zoals het begon, 0-0. Aanvankelijk was het voor beide formaties zoeken naar de vrije man, wat gepaard ging met veel balverlies en een slordige passing, over en weer. Desondanks was het tempo 90 minuten vrij hoog en wilden beide ploegen zich voor de ruim 350 toeschouwers van hun beste kant laten zien. 



'Woorden schieten mij tekort...'

Wat wil je ook, in het eerste de beste oefenduel, voor de thuisploeg. De beloften van FC Twente zijn echter in principe al wat verder in de voorbereiding, zo had men een week eerder de 1e selectie van Go Ahead Eagles onder meer verslagen met 3-0. Vóór rust waren de beste kansen voor Excelsior'31. Zo belandde een stiftbal van Nick Hoekstra op de lat en had Niki Leferink de rebound voor het inkoppen. Na rust was het betere spel van FC Twente en plukte Excelsior'31 goalie Fernandez Hesselink een inzet van invaller Paddy John met een uiterste krachtsinspanning uit de rechter benedenhoek. Aan de andere kant had Sjors Brugge pech met een tweetal schoten van afstand, waarbij FC Twente goalie Hengelman herhaaldelijk wat te ver vóór z'n doel stond opgesteld...



Niki Leferink 'in the air'

Bij Excelsior'31 ontbraken (vanwege vakantie): Peter Scheppink, Jarno Beltman, Michel Goosen, Lourens Smids, Rob en Gerald ten Hove en Hein Hulshof


Excelsior'31 startte het duel tegen FC Twente 2 met:
Doel: Dominic van Hoof
Achter: Harald Eertink (30. Björn Calkhoven), Jan Michels, Coen Zwollo en Stef Lamberink
Midden: Manu Isa, Sjors Brugge en Nick Hoekstra
Voor: Gerald Janssen, Niki Leferink en Jolf Stel



net terug uit Egypte, viel John van Pokeren na rust in...

2e helft:
Doel: Vicente Fernandez Hesselink
Achter: Manu Isa, Coen Zwollo, Stef Lamberink en John van Pijkeren
Midden: Jelte van der Berg, Sjors Brugge en Nick Hoekstra (75. Mathijs Rozemuller)
Voor: Björn Calkhoven, Niki Leferink en Jolf Stel (70. Bas Boksebeld)

Het wedstrijdverslag op de website van FC Twente
Gelijkspel voor Beloften
Jong FC Twente is maandagavond in Rijssen tegen Excelsior’31 niet verder gekomen dan 0-0. De bezoekers op Sportpark De Koerbelt zagen een wedstrijd waarin beide ploegen kansen creëerden, maar daarin de scherpte voorin misten.

Beide ploegen gingen fel van start en hadden aanvallende intenties. De eerste echte kans voor de Enschedeërs kwam voort uit een vrije trap. Nadat Lesley Nahrwold in de muur schoot probeerde Vargin Der de rebound van Joran Pot van richting te veranderen, de Excelsior'31-goalie stond echter in de goede hoek. Kort daarop belandde een schot van de thuisploeg op de lat.

In de daaropvolgende fase was FC Twente voetballend gezien de betere ploeg, maar de Rijssenaren kregen de beste kansen. Jolf Stel schoot naast nadat hij oog in oog kwam te staan met doelman Melvin Koetsier. Op slag van rust kreeg de Enschedese ploeg alsnog twee kansen op de openingstreffer. De eerste was na een overname van Vogelsang. De voorzet die volgde op Der was op maat, maar twee Excelsior'31-benen blokkeerden het schot. De tweede was voor Vogelsang zelf, maar zijn schot uit een hoekschop miste precisie.

De tweede helft was voor de neutrale toeschouwer een stuk aantrekkelijker. FC Twente liet bij vlagen fraaie combinaties zien, maar ook de thuisploeg bleef gevaarlijk. Zo verrichte de ingevallen goalie Nick Hengelman een mooie redding op een inzet van Bjorn Calkhoven.

Proefspeler Gil Blumstein kreeg namens FC Twente een kans uit een voorzet, maar hij zag zijn kopbal van de lijn gered worden. Ook Nahrwold zag een schot na een individuele actie rakelings naast gaan. Het speltempo werd wat opgevoerd waardoor de Enschedeërs in de slotfase nadrukkelijker op zoek gingen naar de openingstreffer, zo ver kwam het echter niet.

Oud FC Twente-speler Sjors Brugge probeerde het namens Excelsior'31 een keer vanaf de middellijn, maar zijn inzet ging maar net over. De laatste kans aan Enschedese zijde was voor Paddy John maar ook zijn inzet werd gekeerd.

Opstelling FC Twente: Koetsier (46’ Hengelman), Davina (46’ Bannink), Sumelka, Scheurwater, Jallo, Nieuwboer, Vogelsang (46’ Pacuszka), Pot, Der (75’ John), Blumstein, Nahrwold.

Kalender icoon maandag 21 juli 2008 / Algemeen

Gerelateerd nieuws

Met passie gebouwd door: Bandwerk merkenbouwers