KNVB bezegelt degradatie hekkensluiter Eerste Divisie

KNVB bezegelt degradatie hekkensluiter Eerste Divisie

Bron: www.vi.nl

De KNVB heeft het nu ook op papier staan. Dit seizoen degradeert de nummer laatst van de Jupiler League naar een van de hoofdklassen van de amateurs. Welke hoofdklasse dat zal worden, hangt af van de plaats waar de huidige Eerstedivisionist voetbalt. De hoofdklassen zijn ingedeeld volgens regio.

Het bestuur betaald voetbal had al eerder het voornemen uitgesproken deze degradatieregeling in te voeren, namelijk tijdens de algemene vergadering betaald voetbal van 2 juni. Woensdag formaliseerde de KNVB dit voornemen.

Tegelijk met de degradatie krijgt de algemeen landskampioen van de amateurs het recht te promoveren naar de Eerste Divisie. Mocht die niet willen, dan is dit recht overdraagbaar op een van de andere kampioenen uit de zaterdag- of zondaghoofdklassen.

'Bij topsport hoort de mogelijkheid te kunnen promoveren en te kunnen degraderen', motiveert een woordvoerder van de KNVB de regelwijziging. 'De FIFA bekritiseerde onlangs het gesloten - en internationaal achterhaalde - systeem in Nederland. Ons land is het enige serieuze voetballand waar een strikte scheiding tussen amateurvoetbal en betaald voetbal nog van toepassing was.'

Kalender icoon donderdag 31 juli 2008 / Algemeen

Gerelateerd nieuws

Met passie gebouwd door: Bandwerk merkenbouwers