A1 verpulvert NEO (8-0)

Klik hier voor een 133 foto's grote reportage (van de eerste helft); klik hier voor een promo op de website van dagblad TC Tubantia, dorpskern Rijssen

Excelsior'31 A1 verslaat NEO A1 met ruime cijfers
wedstrijdanalyse door A1 trainer Marc Lobbert

Excelsior'31 A1 heeft maandagavond met 8-0 gewonnen van NEO A1. De wedstrijd begon voortvarend voor Excelsior'31 A1, binnen 2 minuten zette Maarten Smit (foto, hieronder) Excelsior'31 al op een 1-0 voorsprong.

Hierna volgde een rommelige fase, de formaties stonden uitstekend in aanvallend en verdedigend opzicht, alleen waren we veel te onzorgvuldig in de passing en aannames, wat veel balverlies opleverde. Uit een counter en een cornerbal maakte Marco Stegeman nog wel de 2-0 en 3-0.

Na rust begon Excelsior'31 sterker, het was duidelijk beter in de passing en aannames, tevens bleef de formatie goed in stand, NEO kwam er niet meer aan te pas. Excelsior'31 A1 verzuimde het om het in deze periode te beslissen. NEO kwam niet meer onder de druk weg, Excelsior’31 speelde eigenlijk de hele 2e helft op de helft van NEO. Uiteindelijk werd het dan 8-0, met zeker de 6e goal van Dylan Siemerink wat een fantastische aanval was, over alle schijven en één keer raken.

Al met al denk ik een goede wedstrijd van Excelsior'31 A1, voldoende kansen gecreëerd en geen enkele weggegeven. Zaterdag volgt de beslissing in de beker tegen TVC'28 A1, dit zal een totaal andere wedstrijd worden en een tegenstander van een ander formaat. Deze wedstrijd wordt zaterdag 30 augustus om 12.30 uur gespeeld op de Koerbelt.

Opstelling:
Doel: Daniel Sanderman
Achter: Johan Wessels, Michel Gerritsen-Mulkes, Dylan Siemerink, Ruben Schalk (70. Jurgen Siemerink)
Midden: Sander Bruins (70e. Ninos Baysoy), Maarten Smit, Bram Bemboom (80. Sjors van Gerresheim)
Voor: Yorick Calkhoven, Marco Stegeman, Marthijn Schottert

2. 1-0 Maarten Smit, 30. 2-0 Marco Stegeman, 35. Marco Stegeman
rust
62. 4-0 Yorick Calkhoven, 70. 5-0 Maarten Smit, 74. 6-0 Dylan Siemerink, 77. 7-0 Maarten Smit, 79. 8-0 Maarten Smit.

Geel: Marco Stegeman (Excelsior’31)

Yorick Calkhoven in een fel duel verwikkeld..