Kansen benutten is een kunst (die De Treffers beduidend beter beheerst)

Kansen benutten is een kunst (die De Treffers beduidend beter beheerst)

Klik hier voor het eerste deel van een royale fotoreportage (voorlopig de laatste, overigens...). Klik hier voor het 2e en laatste deel van de foto's. Klik hier voor het wedstrijdverslag van Jannes Boerman. Klik hier voor de wedstrijdanalyse van Excelsior'31 trainer/coach Dennis Demmers.

De Treffers - Excelsior'31 4-0 (1-0)
1-0 Kevin Sissing
rust
2-0 Umran Buzbiyik
3-0 Kevin Sissing
4-0 Rob Zegers

Startopstelling Excelsior'31:
Van Hoof, Isa, Scheppink, Zwollo en Lamberink, Brugge, Michels, Boksebeld, Hoekstra, Leferink, Janssen.

De eindstand was dezelfde, als bij het duel om de KNVB beker, van drie seizoenen geleden.

Het speelbeeld was dit keer bepaald anders. Werd Excelsior'31 - bij de 1e editie - volledig van de mat getikt, zaterdagavond waren er kansen. Serieuze kansen.

100% Kansen die aan Excelsior'31 niet besteed waren. De Treffers, daarentegen, was uiterst precies in de afwerking en sloeg genadeloos toe op de cruciale momenten, wanneer de wedstrijd er om vroeg. Dat is dan ook ongetwijfeld de reden dat de Groesbeker járenlang, structureel tot de top van het (zondag)amateurvoetbal behoren. Al kwamen De Treffers ietwat gelukkig op voorsprong, met een schuiver van afstand, van Kevin Sissing, die niet onhoudbaar leek, voor Excelsior'31 goalie Van Hoof.

Breekpunt in de wedstrijd echter was de 51e minuut, hét moment waarop Coen Zwollo z'n 2e gele kaart (dus rood) kreeg....



Excelsior'31 bleef er, desondanks, tot de laatste snik, in geloven... en dat viel ze te prijzen.

Een dikke pluim verdienden de Excelsior'31 supporters - vreemd genoeg royaal in de meerderheid, overigens! - waarvan een deel meegereisd was per bus, die hun spelers na afloop een staande ovatie gaven. In voor en tegenspoed, dat siert de Excelsior'31 supporter... Sjappoo! 

Kalender icoon zaterdag 30 augustus 2008 / Algemeen

Gerelateerd nieuws

Met passie gebouwd door: Bandwerk merkenbouwers