Futsallers Excelsior'31 verliezen eerste competitieduel met 3-2

Futsallers Excelsior'31 verliezen eerste competitieduel met 3-2

De futsallers van Excelsior'31 hebben hun eerste competitiewedstrijd, uit bij Helios/PSPrintersupplies, met 3-2 verloren.
Coach Murat Yerlikaya van de Rijssense ploeg had zich zijn debuut in de eerste divisie graag anders voorgesteld, maar vond de nederlaag terecht:"Je merkt dat we nu op een hoger niveau spelen. We hebben weinig weggegeven, maar desondanks maken we zelf enkele foutjes, die door Helios onmiddellijk werden afgestraft."
Ook had hij het gevoel dat er meer in had gezeten:"Wij creëerden minstens net zo veel kansen, en schoten bijvoorbeeld vier keer op de paal. En we maken soms nog verkeerde keuzes, zoals bij een stand van 1-1 waarbij 2 spelers van ons alleen op de keeper af kunnen gaan, waarbij de bal wordt onderschept en we op achterstand komen. Op zulke momenten moet je het gewoon uitspelen. En het moet gezegd, dat de keeper van Helios bijzonder goed stond te keepen, want hij hield veel tegen."

Ook keeper Ruud Kreijkes van Excelsior'31 baalde na afloop als een stekker, ondanks het feit dat hij hoogstpersoonlijk de aansluitingstreffer scoorde:"We hadden het meer dan verdiend om te winnen, maar geven het zelf weg. Ik had liever niet gescoord, en gewoon gewonnen. Maar Helios laat zien wat voetballen op dit niveau inhoudt, namelijk fouten afstraffen. We zullen nog iets slimmer moeten worden. Maar nogmaals, we geven het zelf weg, want we hadden vandaag gewoon kunnen winnen." 
Voor Excelsior'31 is het nu zaak om de eerstvolgende wedstrijd, op vrijdag 19 september om 20.30 uur in Winterswijk tegen Gonemo, iets scherper voor de dag te komen.

Opstelling Excelsior'31:
Ruud Kreijkes, Alidus ter Harmsel, René Dangremond, Jos Kreijkes, Richard Ligtenberg, Wim Beumer, Arnoud Baan, Laurens Goosen

Scoreverloop:
1-0 Helios
1-1 Alidus ter Harmsel
Rust
2-1 Helios
3-1 Helios
3-2 Ruud Kreijkes

 

Kalender icoon vrijdag 12 september 2008 / Algemeen

Gerelateerd nieuws

Met passie gebouwd door: Bandwerk merkenbouwers