Wortelrot vreet aan het hoofdveld van Excelsior'31

Wortelrot vreet aan het hoofdveld van Excelsior'31

Bron: dagblad TC Tubantia
RIJSSEN - Het is het gesprek van de dag.Komt het nog goed met de trots van Excelsior'31 of niet. Is de vlakke groene grasmat in staat de aanval van de schimmel af te slaan, of legt de stoffering in de Rijssense voetbalarena het loodje.
 

Dat het gras niet meer in topconditie is, werd onlangs officieel geconstateerd door een deskundige uit België. De conclusie luidde eenduidig: wortelrot. Het hele veld heeft er last van. En dat niet alleen, ook veld nummer acht is al deels door de ziekte aangetast.

De wortelrot in Rijssen is het gevolg van een schimmel. En daar is feitelijk weinig tegen doen. Dat het Rijssen heeft getroffen is gewoon pech, hoewel het natte seizoen de schimmel wel in de kaart heeft gespeeld. Feit is dat de voetbalclub nu met een grasmat zit die wat minder goed verankerd zit en makkelijker loslaat.
 

Om de ziekte te bestrijden is het gras mechanisch extra belucht. Dinsdagmorgen heeft de Soweco een speciale mest uitgestrooid die de Rijssense wortels extra kracht moeten geven. Of het helpt, en de wortelrot wordt teruggedrongen, blijkt pas over een week of drie. Tot die tijd kan het veld gewoon bespeeld worden. 

De kosten van 'operatie hoofdveld' bedragen ongeveer 1.500 euro. Ze worden betaald door de gemeente Rijssen-Holten, die eigenaar van de velden is. Rijssen staat overigens niet alleen met het ongemak, want in Lelystad, om eens een bekende voetbalstad te noemen, zijn veertien van de achttien velden door wortelrot aangetast. Kalender icoon donderdag 18 september 2008 / Algemeen

Gerelateerd nieuws

Met passie gebouwd door: Bandwerk merkenbouwers