Oranje Nassau Groningen - Excelsior'31 1-5
0-3, 0-4 en 0-5 Jolf Stel (foto)
1-5

Bron: website ON Groningen

Oranje Nassau werd vandaag overklast door een superieur Excelsior'31. Het spitsenduo Leferink en Stel wist maarliefst vijf keer het net te vinden.

De verhoudingen waren vooraf duidelijk: het zou David tegen Goliath worden vandaag. Al in de tweede minuut had Gerald Jansen de bezoekers op voorsprong kunnen zetten, maar zijn volley van dichtbij spatte uiteen op de lat. Daarna duurde het lang voordat Excelsior weer echt gevaarlijk kon worden, maar het was wel duidelijk dat zij voetbalden voor de overwinning en Oranje Nassau niet veel anders kon dan proberen zo lang mogelijk de nul te houden.

Dat lukte een klein half uur en toen was Excelsior los. Jolf Stel draaide weg bij de debuterende Ousman Diaby waarna zijn lage voorzet werd binnengelopen door Niki Leferink. Nog maar vijf minuten later was Leferink weer attent op een fraaie pass van Jan Michels. Arjan Langeveld leek de bal te kunnen plukken maar de boomlange Leferink kwam nog hoger en verlengde de bal naar de lange hoek. Zo stond Oranje Nassau in vijf minuten tijd eigenlijk al op een kansloze achterstand.

Slechts Edwin Roeters wist namens Oranje Nassau na een half uur een schot af te leveren, maar dat werd geblokt. Vlak voor rust hield Arjan Langeveld Jan Michels in een 1-tegen-1 situatie van scoren af en zorgde er zo voor dat de score nog een enigszins draaglijk aanzien hield.

In de tweede helft bleef dat ook lang het motto. Excelsior leek de teugels wat te laten vieren en Oranje Nassau mocht af en toe in de buurt het vijandelijke doel komen. Een keer was Jaap Jacobs nog dichtbij, maar keeper Vicente Fernando Hesselink plukte de bal voor hem weg. Daarna braken de 8 minuten van Jolf Stel aan. De van Be Quick'28 overgekomen spits was de hele wedstrijd al nuttig voor medespits Leferink maar nadat die gewisseld was, kon hij voor eigen succes gaan.

In de 72e minuut stond hij aan het einde van een razendsnelle counter, vier minuten later rondde hij een voorzet van rechts af en weer drie minuten later draaide hij weg bij Jasper van Buiten en schoot steenhard raak: 0-5. Dat Jorrit Sennema in de voorlaatste minuut met een fraaie lob 1-5 scoorde na een even fraaie pass van Patrick de Vries, was slechts een heel heel klein doekje voor het bloeden.

28. Niki Leferink 0-1, 33. Niki Leferink 0-2, 72. Jolf Stel 0-3, 76. Jolf Stel 0-4, 79. Jolf Stel 0-5, 89. Jorrit Sennema 1-5.
Klik hier voor de foto's van deze wedstrijd.