Verslag van woensdagavond gehouden halfjaarlijkse ledenvergadering

Verslag van woensdagavond gehouden halfjaarlijkse ledenvergadering

Klik hier voor de huldiging van een aantal jubilarissen..

Tijdens de woensdagavond gehouden halfjaarlijkse 'september' ledenvergadering van Excelsior'31 was er traditioneel aandacht voor de jubilarissen, ook dit keer, groot in aantal. Twee Excelsioren, die ondertussen al weer 60 jaar lid zijn van de 'club van rood en wit', Willem 'van 'n Droad' Baan (links) en Jan 'van 'n Toet' Wolterink, op de foto, samen met clubvoorzitter Lamber Voortman.

  

Het Excelsior'31 bestuur nam afscheid van futsalvoorzitter Jan van de Kamp...

Ledenvergadering Excelsior’31 druk bezocht
RIJSSEN – De halfjaarlijkse ledenvergadering van voetbalvereniging Excelsior’31 heeft woensdagavond een goed gevuld clubhuis opgeleverd. Excelsior’31 kan, naar de mening van het Excelsior’31 bestuur, met opgeheven hoofd naar de toekomst kijken.

Wel werd een beroep gedaan op het groot arsenaal aan vrijwilligers, dat de zaterdaghoofdklasser nu eenmaal herbergt, om toch vooral hand en spandiensten te verlenen, bij de nieuwbouw van kleedaccommodatie en de tribune, langs het hoofdveld. Ook is er een blijvende behoefte aan vrijwilligers, bij de jeugdafdeling.

Groei
Excelsior’31 blijft maar doorgroeien, het ledenaantal schommelt momenteel rond de 1450. De club mag zich verheugen in een doorlopend stijgende interesse van sponsoren, voor de club. Zo heeft ‘de club van rood en wit’ onlangs het 59e lid van het hoofdsponsorcollectief Top Support mogen begroeten.

Positief resultaat
Ook financieel heeft Excelsior’31 het afgelopen boekjaar met een positief saldo weten af te sluiten. ‘Met dit resultaat kunnen we tevreden zijn’, aldus penningmeester Henny Altena. Wel maakte Altena de vergadering attent op het feit dat er de laatste tijd nogal eens geld en goederen worden ‘verduisterd’, in het clubhuis. Hij riep het personeel van de kantine dan ook op ‘verhoogd alert’ te zijn. ‘Als je iets verdachts hebt gezien, meld het ons dan’, aldus de penningmeester. ‘Dan treffen wij passende maatregelen, wie het ook is!’

Diefstal
Ook de clubvoorzitter maakte de leden er op attent, nu het ’s avond vroeger donker wordt, men rekening dient te houden met ‘onverwachts bezoek’, in de kleedkamers.  ‘Laat niets achter, in de kleedkamer’, aldus Lamber Voortman, ‘verzamel de portemonnees, horloges en sieraden en geef het voor de training af, aan het barpersoneel, in het clubhuis’.

Niet te kauwen
Hardloper, bij de kantineomzet is, traditioneel, ‘het biertje’. Het slechtst ‘lopende’ artikel in het clubhuis, was dit keer, het favoriete kauwgummerk van Man. United coach Ferguson, Stimorol. In totaal gingen er ‘slechts’ 66 pakjes van dit internationaal gelouterde kauwgumproduct over de toonbank.

Bonus
Excelsior’31 mag zich bovendien gelukkig prijzen met een aantal ‘meevallers’, zoals een Grolsch bonus, een bijdrage in de kosten van aanleg van verlichting op veld 5, van de Gemeente Rijssen/Holten én een bonus, in verband met de realisatie 238 glasvezelcontracten, afgesloten via Excelsior’31.

Onwerkbaar
Niet te spreken was de voorzitter van Excelsior’31 over, met name de gevolgen van, de ‘overstap’ van een aantal teams van zondagamateurs, naar de zaterdag. Waardoor, met name de seniorenteams van Excelsior’31, hun uitwedstrijden ‘s zaterdags eerst om 17.00 uur, of in een aantal gevallen nóg later, kunnen spelen. ‘Dat is geen werkbare situatie’, aldus Lamber Voortman. In de eerstvolgende regiovergadering, van de KNVB, zal dit serieuze probleem worden aangekaart, door de Excelsior’31 afgevaardigde.

Veld 6
Ook het gebruik van veld 6, door Excelsior’31, stuit op steeds grotere problemen, de Atletiekvereniging Rijssen. ‘Wij zijn bereid veld 6 in te leveren’, aldus Voortman. ‘Tenminste, als daartegenover de realisatie van 2 kunstgrasvelden staat, op ons sportpark. Daar zijn echter in totaal vier partijen bij betrokken. Wij, de AV Rijssen, de Sportraad  én de Gemeente Rijssen/Holten. Maar ja, kunstgras is nu eenmaal niet goedkoop! Er zijn echter signalen dat er over een jaar licht aan het einde van de tunnel zal zijn…’

Beleidscommissie
Er is, ruim een jaar geleden, een beleidscommissie gevormd, bij Excelsior’31. Hierin nemen Luit Meijer, Jan van de Kamp, Eddie Woudenberg en Mark van Losser zitting. Deze commissie heeft een beleidsplan én de opzet van een nieuwe organisatie structuur geschreven, voor ‘Excelsior’31 op lange termijn’. ‘Het resultaat, van deze plannen, is dat het voltallige huidige bestuur van Excelsior’31 aan het eind van dit lopende seizoen af zal treden, om plaats te maken voor de nieuwe, door de leden gefiatteerde bestuursvorm’, aldus voorzitter Lamber Voortman.

Topklasse
De plannen voor de realisatie van een Topklasse, op basis van de eerdere plannen van de KNVB, zijn door de clubs van tafel geveegd, aldus Excelsior’31 voorzitter Voortman. ‘In de nieuwe opzet wordt hoogstwaarschijnlijk geopteerd voor één zaterdag- en één zondag Topklasse…’

Rondvraag
Bij de rondvraag vroeg o.a. seniorlid Albert Maassen van den Brink zich af wanneer Excelsior’31 met de bouw van de nieuwe tribune annex kleedaccommodatie zal kunnen beginnen. Voorzitter Lamber Voortman maakt de vergadering duidelijk dat, spijtig genoeg, dit niet zo’n vaart zal nemen. ‘Ten eerste moeten we de financiën rond zien te krijgen, bovendien moet het hele plan nog ter inzage naar de Provincie, dat kost ook bepaalde tijd.’

Het Excelsior’31 bestuur verwacht daarom niet eerder dan medio 2010 te kunnen starten, met de nieuwbouw. De leden zullen daarom nog even ‘geduld’ moeten hebben.
Kalender icoon woensdag 24 september 2008 / Algemeen

Gerelateerd nieuws

Met passie gebouwd door: Bandwerk merkenbouwers