Zuur verlies Excelsior'31 1 Futsal

In een spannende maar sportieve wedstrijd hebben de zaalvoetballers van Excelsior'31 de eerste thuiswedstrijd met 3-4 verloren van ZSW/Oriënt Plaza 2 uit Wychen. De ruststand was 1-2.

Met deze derde nederlaag op rij is Excelsior'31 hekkensluiter in de eerste divisie, maar coach Murat Yerlikaya van de Rijssenaren hecht daar nog niet zoveel waarde aan: "Ook deze wedstrijd creëeren we weer veel kansen, alleen scoren we niet op het juiste moment. Daarin zullen we nog slimmer moeten worden."
Excelsior'31 wist in deze wedstrijd inderdaad veel doelrijpe kansen om zeep te helpen. Volgens aanvoerder Alidus ter Harmsel is dit wel verklaarbaar: "Op dit niveau speel je tegen allemaal technische tegenstanders, die in één beweging weg kunnen zijn. We spelen daardoor met een dubbele dekking, wat verschrikkelijk veel kracht kost. En dan mis je soms scherpte voor de goal."
En het moet gezegd dat het jeugdige reserveteam van topdivisionist Oriënt Plaza veel kwaliteit heeft. Murat Yerlikaya was daarin gewoon eerlijk na afloop: "Ze hadden in de wedstrijd misschien wel 75 procent balbezit. De nederlaag was daarom wel terecht. Maar gelukkig zijn er pas 3 wedstrijden gespeeld, en volgen er nog 21 wedstrijden, dus de kansen komen echt nog wel."
Bij Oriënt Plaza 2 speelden niet voor niets enkele spelers uit de topdivisie mee, waaronder Nordin Kerkri, en ook coach Mohammed Botaarout is één van de topspelers in de topdivisie.

Voor Excelsior'31 had het al in de eerste helft moeten gebeuren, toen Excelsior'31 na een mooi genomen vrije trap van Alidus ter Harmsel, en de snelle gelijkmaker van Nordin Kerkri een aantal goede kansen kreeg. Maar de mooiste kansen waren niet aan de spelers van Excelsior'31 besteed. Zelfs een overtalsituatie, een paar minuten voor rust, leverde niet de vurig gewenste voorsprong op. Toen Chenan de Wychenaren kort na rust naar een 1-2 voorsprong schoot, was het opnieuw Excelsior'31 dat een aantal kansen creëerde. Met vechtlust, passie en dadendrang probeerde Excelsior'31 een bres te slaan in de verdediging van Oriënt Plaza, maar tot echt uitgespeelde kansen kwam Excelsior'31 niet meer. En als Oriënt Plaza eens gevaarlijk counterde, dan stond steeds een uitblinkende Ruud Kreijkes in de Rijssense goal, die alle ballen in zijn richting bekwaam elimineerde. Toch werd Excelsior'31 door de achterstand gedwongen om Ruud Kreijkes de laatste tien minuten als frontsoldaat in te zetten. Oriënt Plaza wist dit handig uit te buiten door zes minuten voor tijd via Kolcak de 1-3 te scoren. In dezelfde minuut scoorde Laurens Goosen nog wel de aansluitingstreffer, maar echt grote kansen kreeg Excelsior'31 niet meer. De krachten vloeiden weg. Helemaal toen Kolcak Oriënt Plaza opnieuw op twee doelpunten verschil zette, 2-4, was de wedstrijd gelopen. Een knap hakje van Laurens Goosen - die een ziedend schot van Jos Kreijkes fraai verlengde - leverde in de slotminuut nog wel de 3-4 op, maar de strijd was toen al gestreden. De Rijssense supporters dropen na het laatste fluitsignaal teleurgesteld af, en alleen de huldiging van aanvoerder Alidus ter Harmsel als 'speler van het jaar' na afloop was een schrale troost. Oriënt Plaza 2 is met dit resultaat de trotse koploper in de eerste divisie.

Voor Excelsior'31 staan er de komende weken cruciale duels op het programma. Binnen twee weken speelt Excelsior'31 drie keer tegen dezelfde tegenstander, namelijk Walk Inn Boys uit Nijkerk. De eerstvolgende wedstrijd, op vrijdag 3 oktober in Nijkerk is een bekerduel, waarna Excelsior'31 een week later, op vrijdag 10 oktober in de Reggehal in Rijssen, om 21.00 uur een competitiewedstrijd speelt. De maandagavond daarna, op 13 oktober, staat dan de return van de bekerwedstrijd Excelsior'31-Walk Inn Boys op het programma, dit keer ook in de Reggehal om 21.00 uur. Walk Inn Boys was vorig seizoen één van de topploegen in de eerste divisie, en heeft dit seizoen, na de eerste 2 duels te hebben verloren, de weg naar boven weer ingeslagen met 2 overwinningen op rij. Voor Excelsior'31 een pittige tegenstander, maar geldt dit momenteel niet voor iedere ploeg uit de eerste divisie?