Voorbeschouwing Excelsior'31 - Nunspeet

Voorbeschouwing Excelsior'31 - Nunspeet

Nunspeet wacht…
(door Excelsior'31 trainer/coach Dennis Demmers)
... een ploeg die uit de (volgens de kenners) sterkere hoofdklasse B komt.
Nunspeet, dat de thuiswedstrijden ook op kunstgras speelt, kent een hele goede start.

En dat terwijl ze toch een aantal belangrijke spelers zijn kwijt geraakt aan andere clubs. Een prestatie van formaat. Het meest opvallende is de overwinning van afgelopen zaterdag, op Go Ahead Kampen, dat daardoor voor de eerste keer in deze competitie verloor.

Het lijkt erop dat ‘iedereen van iedereen’ kan winnen, dus elke zaterdag is het weer opnieuw ‘alle hands aan dek’. We weten waartoe Nunspeet in staat is en mogen ons daardoor absoluut niet laten verrassen.

Sterker nog, wij zullen er nu eens voor moeten zorgen dat we 90 minuten lang geconcentreerd spelen, zodat we ons eigen spel kunnen blijven spelen. Naast ‘concentratie’ zullen we dit moeten afdwingen met strijd en duelkracht.

We spelen opnieuw een thuiswedstrijd, waarin het publiek - na de onnodige nederlaag tegen HHC – van ons wat zal (en mág) verwachten. Ook tegen Nunspeet zal waarschijnlijk Excelsior’31 de ploeg zijn die het spel moet maken.

We moeten dan ook maar eens laten zien dat we daartoe in staat zijn, zonder dat we - door onnodig balverlies - tegen counters aanlopen. Als het dán voetballend niet lukt, moeten de mouwen opgestroopt worden en zal er voor elke meter gestreden dienen te worden.
 

Goed nieuws, uit de ziekenboeg, die aardig begint leeg te stromen. Björn Calkhoven, John van Pijkeren en Niki Leferink hebben inmiddels hun eerste minuten weer gepakt.

Peter Scheppink hervat, als alles goed gaat, dinsdag de training. Hein Hulshof zal nog een aantal weken moeten wachten, voordat hij hersteld is van een ingescheurde enkelband.

Michel Goosen is langdurig geblesseerd en zal zijn knie verder moeten laten onderzoeken.
Kalender icoon woensdag 8 oktober 2008 / Algemeen

Gerelateerd nieuws

Met passie gebouwd door: Bandwerk merkenbouwers