Wedstrijdanalyse Excelsior’31 - Nunspeet

Wedstrijdanalyse door Excelsior'31 trainer/coach Dennis Demmers

'Ook WIJ kunnen duels winnen…'
Na de domper van vorige week - en al meerdere malen een slechte 2e helft - werd het tijd om te laten zien waar Excelsior’31 nu daadwerkelijk toe in staat is.

Na een uitgebreide nabespreking op maandag, van goede- en verbeterpunten, wisten we wat ons te doen stond. Ook wisten we, gezien de stand op de ranglijst en de overige wedstrijden, dat we met een overwinning aansluiting zouden krijgen met de top… en bij verlies ergens in het rechter rijtje zouden belanden.

We begonnen gelijk scherp aan de wedstrijd en moesten, gezien de speelwijze van Nunspeet, het spel maken. Nunspeet zakte ver in en gokte puur op de counter. Voor ons een teken om zo min mogelijk fouten te maken in balbezit en tevens het baltempo zo hoog mogelijk te houden, om de muur van Nunspeet uit elkaar te trekken.

In de eerste helft lukte ons dat niet, we speelden in een te laag tempo en vergaten vooral de zijkanten te gebruiken, waar ontzettend veel ruimte lag. Toch kregen we een aantal goede mogelijkheden, waarvan de beste - een goede actie van Jolf Stel die wegdraaide bij zijn tegenstander en alleen op de keeper af kon gaan - niet verzilverd werd.

Nunspeet kreeg ook een aantal counter mogelijkheden, die meestal door ons zelf werden ingeleid, deze foutjes moeten er nog uit.

De ‘beruchte’ rust
Iedereen die Excelsior een warm hart toedraagt was natuurlijk benieuwd of wij na de rust het veld overwicht konden behouden, of dat we - zoals de laatste 2 wedstrijden - de wedstrijd weer uit handen zouden geven.

We hebben dit keer laten zien dat we óók twee helften kunnen domineren! Nunspeet kreeg één goede mogelijkheid, aan het begin van de wedstrijd. Daarna was het Excelsior’31 wat de klok sloeg.

Er kwam meer druk en Nunspeet moest zich beperken tot verdedigen. We hadden moeite om er doorheen te komen, reden waardom we voorin een wissel toepasten. We wonnen vervolgens  meer kopduels, waardoor we dichter bij de goal kwamen… en zelfs de 1-0 maakten.

Het is jammer dat we de kansen daarná niet verzilverden, want - gezien het wedstrijdverloop - was dat dik verdiend geweest.
 Ik heb een team gezien dat zich helemaal leeg heeft geknokt, de duels inging en daarnaast ook bij vlagen goed voetbal liet zien. Dat is wat we willen. Een groot compliment waard!

Aan ons de taak om deze strijdlust erin te houden en daarnaast het voetballen nog te verfijnen.
Ook een compliment voor de groep, in de hoek van de tribune, die de hele wedstrijd heeft gezongen en er elke thuiswedstrijd weer zijn.

Nu maar eens kijken of het andere deel van het in grote getalen opgekomen publiek zich (in moeilijke periodes van de wedstrijd) ook aansluit bij deze groep, waardoor er nóg meer sfeer komt op het sportpark ‘de Koerbelt’.