Excelsior'31 A1 weet goede lijn niet door te trekken

Wedstrijdanalyse door A1 trainer/coach Marc Lobbert
ALMELO - Excelsior'31 A1 is er niet in geslaagd om koploper te worden in de 2e divisie landelijk. Excelsior'31 A1 is desondanks bezig aan een uitstekende reeks.

Zaterdag speelde het bij PH in Almelo, altijd een lastige tegenstander voor de Rijssenaren.
 De hele week had trainer Marc Lobbert zijn spelers gewaarschuwd voor de ‘realiteit’. Een tegenstander gaat zich immers ‘anders’ opstellen en spelen, tegen een ploeg die achtereenvolgens met 7-0 uit bij Drachtster Boys A1 wint en thuis met 4-1 BVO Veendam A1 verslaat.

Excelsior'31 A1 begon dan ook met dezelfde 11 spelerts als de laatste weken, aan het duel tegen PH A1. Echter, de waarschuwing van de teamleiding was niet overgekomen. Excelsior’31 A1 begon zeer matig aan de wedstrijd en had het in de beginfase ook uitermate moeilijk. Met name in het uitschakelen van de spits van PH A1.

Excelsior'31 A1 maakte de ruimtes veel te groot, waar ze vorige week nog alle duels wonnen werden deze in de beginfase stuk voor stuk verloren. Na 23 minuten spelen was het des te verrassender dat Excelsior'31 A1 aan de leiding kwam, door een fantastisch doelpunt van Maarten Smit. Dat is toch wel Maarten’s persoonlijke klasse, wat in dergelijke wedstrijden het verschil kan maken.

Hierna werd Excelsior'31 A1 vreemd genoeg nog gemakzuchtiger, terwijl je anders zou verwachten. Het kreeg dan ook twee identiek doelpunten tegen, uit dooie spelsituaties. Hier hadden we, met name in de wedstrijdbespreking, langdurig over gesproken. Beide keren lieten we ons aftroeven bij de 2e paal.

Een 2-1 achterstand bij rust, was het resultaat.
 In de rust werd er goed met elkaar gesproken, dat we compacter moesten gaan spelen en alles moesten geven, om te laten zien dat we er als elftal moeten staan. We begonnen de 2e helft dan ook een stuk agressiever. Gaven bijna tot niets meer weg.

Maar wisten dit in de eindfase niet te verzilveren. Twee ballen op de lat, ballen die nét niet goed vielen, misschien was dit toch de échte scherpte die bij ons ontbrak.
 In de 90e minuut maakten we - volkomen terecht - door een fantastisch aanval en doelpunt van de teruggekeerde Maikel Mirza gelijk, 2-2.

De eindstand, denk je dan. Het feest was echter van korte duur, want diep in blessuretijd gaven we het - opnieuw op een knullige manier – weg: resultaat een 3-2 verlies.
 De teleurstelling was groot.

Er was absoluut onnodig verloren, we hebben ons zelf absoluut tekort gedaan, zeker als na de wedstrijd hoort dat de directe concurrenten FC Zutphen en BVO Veendam ook niet wisten te winnen.

Wat was het  mooi geweest als Excelsior'31 A1 - na 6 wedstrijden - bovenaan had gestaan in de 2e divisie, landelijk!
 ‘Als’ telt niet in het voetbal, we moeten nu zorgen dat we het met zijn allen oppakken en in de top mee kunnen blijven draaien. We moeten hier onze leermomenten uitpakken.

Zaterdag krijgen we HHC Hardenberg A1 op bezoek, in het bekertoernooi, hierna moeten we zien of we tegen d'Olde Veste A1 de boel weer kunnen oppakken.