Wat schreven de dagbladen over Excelsior'31 - Nunspeet

Wat schreven de dagbladen over Excelsior'31 - Nunspeet

Foto: Stef Lamberink, volgens de kenners dé 'man of the match'. Klik hier voor de fotoreportage  
Bron: dagblad De Stentor
Barry Reijs houdt schade voor Nunspeet beperkt

door Anton van Gerner

RIJSSEN/NUNSPEET - Op de 1-0 nederlaag van Nunspeet in Rijssen viel zaterdag niets af te dingen.De Veluwse ploeg had het aan doelman Barry Reijs te danken dat het verlies tegen favoriet Excelsior'31 niet veel hoger uitviel.

‘Een terechte nederlaag’, draaide trainer Hans van Dijkhuizen dan ook niet om de feiten heen.
 Dezelfde elf die een week eerder nog Go Ahead Kampen de baas waren, konden nu geen tel een vuist maken. Excelsior nam gaandeweg de eerste helft het initiatief stevig in handen en kreeg via Nick Hoekstra, Niki Leferink en Jolf Stel kansen genoeg om de openingstreffer te maken.

Steeds stond Reijs echter Twents succes in de weg.
 Was het al een mirakel dat Nunspeet met 0-0 de rust haalde, in de tweede helft nam de druk van Excelsior'31 allengs toe. Met het inbrengen van oud-prof Jan Michels zette de thuisclub nog meer druk op de ketel. Uiteindelijk viel de goal een kwartier voor tijd.

Bij de eerste poging van Michels stuitte de bal nog via de vingertoppen van Reijs tegen de paal, maar de tweede uithaal ketste wel binnen: 1-0. ‘Daar gaat wel een duwtje van Scheppink tegen Bram Zwaan aan vooraf’, zag Van Dijkhuizen. ‘Daar kun je over steggelen, maar dat zou niet helemaal terecht zijn.

De overwinning van Excelsior was verdiend. Ze waren feller, wij hebben te weinig laten zien dat we voor de winst wilden gaan.’
 Van Dijkhuizen zit echter niet bij de pakken neer. ‘Al is dit een knotsgekke competitie. We staan drie punten achter de koploper, maar ook slechts drie punten voor op de nummer voorlaatst.’

Bron: dagblad TC Tubantia
Jan Michels beloont zijn ploeg en zichzelf
door Ferry de Goeijen
RIJSSEN - Hij haalde het zelf meerdere malen aan, maar was geen moment bang dat het er in zou sluipen: een ongeconcentreerd begin van een tweede helft.

Immers, hoe vaker je het roept, des te meer gaat een voetballer geloven in een zogenaamd lot. Toch bleek dat bij de ploeg van trainer Dennis Demmers niet het geval. Excelsior'31 zegevierde zaterdagmiddag op twee fronten. De ploeg won in eigen huis met 1-0 van Nunspeet, én liep - voor de verandering - geen moment achter de feiten aan.

Invaller Jan Michels maakte het enige doelpunt. Demmer prees zijn mentaliteit. ‘Dit laat zien hoe professioneel Michels is. Hij begon als wissel omdat we duels moesten winnen. Hij kwam in het veld en dirigeerde meteen.’ Die duels, waar Demmers het over had, werden met strijd gewonnen. 

‘De ploeg probeerde eerder alles voetballend op te lossen, maar soms heb je meer nodig dan dat.’ En toen mocht routinier Michels zichzelf zo maar matchwinner noemen. Zijn onhoudbare schot bekroonde niet alleen de teamprestatie, maar ook zijn eigen invalbeurt.

Excelsior'31 - Nunspeet 1-0 (0-0).  
82. Michels 1-0 
Excelsior'31: F. Hesselink 7, Isa 6,5 (66. Janssen 6,5), Beltman 7, Lamberink 7,5, Van Pijkeren 6, Zwollo 6; Brugge 7, Boksebeld 6 (46. Michels 7), Hoekstra 6,5; Leferink 6, Stel 5,5 (78. Scheppink).

Gele kaarten: Hoekstra (Excelsior' 31), Smit (Nunspeet).  
Scheidsrechter: Sinke 
Toeschouwers: 1000   Kalender icoon maandag 13 oktober 2008 / Algemeen

Gerelateerd nieuws

Met passie gebouwd door: Bandwerk merkenbouwers