Bekeroverwinning futsallers Excelsior’ 31

Bekeroverwinning futsallers Excelsior’ 31

Maandagavond 13 oktober hebben de futsallers van Excelsior’31 de bekerwedstrijd tegen Walk Inn Boys gewonnen. Na een spannende, gelijkopgaande wedstrijd die in 1-1 (doelpunt Arnoud Baan) eindigde waren de Futsallers beter in het nemen van de strafschoppen, die nodig waren aangezien de vorige wedstrijd in 2-2 was geëindigd.

Door het ontbreken van coach Murat Yerlikaya was het Marcel Lankamp die de regie had over de ploeg deze avond. Een waardig vervanger uiteraard, omdat hij de futsallers vorig seizoen naar het kampioenschap in de Hoofdklasse heeft geleid. Omdat Laurens Goosen en Arsenin Rodriguez ontbraken, was ook Robert Kwintenberg bij de selectie gehaald voor deze wedstrijd. Ook hij was onderdeel van de kampioensploeg van vorig jaar.

Deze bekerronde werd gespeeld over twee wedstrijden, een uit-en een thuisduel. Twee weken geleden was de uitwedstrijd in een 2-2 gelijkspel geëindigd en afgelopen vrijdagavond werd er nog met 5-2 verloren voor de competitie van dezelfde Walk Inn Boys uit Nijkerk. Het was dus de derde wedstrijd in twee weken tegen elkaar, na een gelijkspel en een nederlaag werd het tijd voor een overwinning voor Excelsior’31. Vanaf het begin lag het initiatief bij Excelsior.

Omdat beide ploegen reactievoetbal spelen was het zaak om de bal in de ploeg te houden en snel om te schakelen bij balverlies. Tot echt grote uitgespeelde kansen kwam het niet in de openingsfase, maar wel tot enkele goede schoten, waaronder een van de sterk spelende Rene ‘van de Tute’ Dangremond.
Na bijna een kwartier spelen was het echter wel raak. Een lange bal van achteruit werd door Alidus ter Harmsel met het hoofd terug gelegd op Arnoud Baan.

Deze neemt de bal met een stuiter aan en schiet de bal vervolgens snoeihard via een drop-kick met zijn befaamde linkervoet in de rechterbovenhoek. Zowel qua opzet als qua uitvoering een juweel van een doelpunt!
Na deze goal nemen de Walk Inn Boys het initiatief en komt Excelsior toch wat in de verdrukking. De rust wordt geprobeerd te halen.

Ruud Kreijkes staat echter op zijn post en daarnaast helpt de paal om de nul te houden tot aan de rust. Na rust zetten de Walk Inn Boys nog een tandje bij en is het een fase ‘vrouwen en kinderen eerst’ voor de futsallers van Excelsior.
Daarna komt echter het voetbal terug in de ploeg van Excelsior.

Na een uitstekende pass van Jos Kreijkes heeft Robert Kwintenberg de bal voor het intikken bij de tweede paal. Doordat hij de bal te laat ziet, raakt hij de bal echter niet goed en blijft de bevrijdende 2-0 achterwege. De Walk Inn Boys blijven hierdoor in de wedstrijd en ruiken bloed. Bij enkele gevaarlijke aanvallen is het wederom keeper Ruud Kreijkes die zijn doel uitstekend schoon houdt.
Tot dan fluit de scheidsrechter een goede wedstrijd.

In de veertigste minuut gaat het echter toch mis. De ploeg uit Nijkerk gaat druk zetten en Gerald Keizer komt in een lastige situatie. Hij denkt zich hier netjes uit te redden door de bal via een tegenstander over de zijlijn te werken. De beelden na de wedstrijd laten ook duidelijk zien dat de bal via een speler van de tegenpartij over de zijlijn gaat. De scheidsrechter heeft het echter niet gezien en een Walk Inn Boy passt de bal snel op een aanvaller.

Deze krijgt een niet te missen kans en de 1-1 is een feit. Hierna volgt een bloedstollende eindfase met kansen voor beide ploegen. Er wordt echter niet meer gescoord tot aan het laatste fluitsignaal. Doordat de vorige wedstrijd in 2-2 was geëindigd, wordt er overlegd met de official van de KNVB wat te doen.

Sommige Excelsioren en het in redelijke aantallen opgekomen publiek hopen dat het aantal uit-gescoorde doelpunten de doorslag geeft, maar helaas is dit niet het geval. Beide ploegen worden gesommeerd drie strafschoppen te nemen.

Ruud Kreijkes wordt hier de gevierde man door twee penalty’s te stoppen. Alidus ter Harmsel toont zich een echte aanvoerder en schiet de bal gedecideerd in het dak van het doel. Arnoud Baan benutte vorig jaar op het veld al eens drie penalties in een wedstrijd en was de aangewezen man om het pleit te beslechten, nadat de Walk Inn Boys hun derde penalty misten.

Hij haalde de trekker met overtuiging over en Excelsior bekert verder en komt nu bij de laatste 32. Al met al een mooie bekeroverwinning en een wedstrijd die vertrouwen geeft voor het verdere verloop in de Eerste Divisie.

Opstelling Excelsior'31:
Ruud Kreijkes (keeper), Alidus ter Harmsel, René Dangremond, Jos Kreijkes, Arnoud Baan, Robert Kwintenberg, Gerald Keizer.
Coach: Marcel Lankamp

Opstelling Walk Inn Boys:
Patrick van Beek (keeper), Gerwin van de Bunt, Matthijs de Greef, Arjan van der Horst, Martijn Muller, John van de Pol, Teo de Haan.
Coach: Michel van den Brink

Scheidsrechter: Roelofs
Wedstrijdsecretaris: Hans van der Stouw
Grensrechters: D. Kreijkes en J. Vedder

Scoreverloop:
13. 1-0 Arnoud Baan
40. 1-1 Arjan van der Horst

Strafschoppen:
Walk Inn Boys mist
Robert Kwintenberg mist
Walk Inn Boys 1-0
Alidus Ter Harmsel 1-1
Walk Inn Boys mist
Arnoud Baan 2-1 

Kalender icoon dinsdag 14 oktober 2008 / Algemeen

Gerelateerd nieuws

Met passie gebouwd door: Bandwerk merkenbouwers