Gele kaart: Gerald ten Hove en Mathijs Rozemuller (Excelsior'31)

Mathijs Rozemuller liep tegen een gele kaart aan...

Klik hier voor de 174 foto's, van dit duel.

Marcel Borkent: ‘De competitie is voor mij nét even belangrijker!’

NIJVERDAL – De reserves van Excelsior’31 hebben het (districts)bekerduel tegen SVVN 1 met 4-2 gewonnen. Met de rust stond het team van trainer/coach Kor Kiezebrink nog met 1-0 achter.

SVVN trainer/coach Marcel Borkent kan absoluut leven met de uitslag: ‘Wat voor mij telt is dat koploper DZSV (tegen Juliana’32) vanmiddag de eerste nederlaag heeft geleden, in de competitie. Dáár staat alle focus op, bij SVVN. Als je nagaat dat Excelsior’31 vanmiddag maar liefst 7 spelers op weet te stellen met een zekere hoofdklasse ervaring, dan zegt dat genoeg over het niveauverschil.'

'Ik heb me er dan ook over verbaasd dat men desondanks Stel en Hoekstra opstelt. Los van het feit of Hoekstra de afgelopen week nu wel of niet getraind heeft, bij het eerste elftal…’

Borkent vervolgt: ‘Ik heb – noodgedwongen - bewust gekozen voor een aantal spelers uit het 2e elftal. Sterker nog: het laatste deel van de wedstrijd heb ik B1 speler Robin Slokker in laten vallen. Die jongen doet het uitstekend, in B1. Dan ben ik zo dat ik hem aan het ‘grote werk’ laat ruiken. Dat heb ik als jeugdtrainer ook altijd gedaan.'

'Bovendien is het een signaal naar de spelers van het 2e elftal. Als zij wekelijks aantonen dicht tegen het eerste elftal aan te zitten, zal ik niet schromen ze een serieuze kans te geven, bij het 1e. Daar is zo’n bekerduel de uitgelezen gelegenheid voor. Wij zullen immers deze districtsbeker nóóit winnen! En Excelsior’31 2 al evenmin. Dus, zie ik dit duel als een nuttige oefenwedstrijd, een graadmeter om te peilen waar we staan, met dit team… ’

De wedstrijd
Excelsior’31 startte wat aftastend, aan het bekerduel. Sterker nog, met de rechtsbenige Gerald ten Hove op de linksbackpositie had deze het aanvankelijk knap lastig, tegen de razendsnelle flankaanvaller, van SVVN. Cor Kiezebrink: ‘Gerald herstelde zich overigens prima, mede doordat we Rob ten Hove iets in lieten zakken en wat meer controlerend lieten spelen, samen met Mathijs Rozemuller.’

‘Zij vormden een prima blok, waardoor de aanvoer naar de voorste linie bij SVVN grotendeels werd lamgelegd. Na rust heb ik met Ruud Slagman voor Gerald ten Hove een weloverwogen wissel toegepast, omdat ik niet het risico wilde lopen dat Gerald tegen z’n tweede gele kaart aan zou lopen. Bovendien is Nick Hoekstra na rust ‘op 10’ gaan spelen, dat pakte uitstekend uit.’

Kiezebrink vervolgt: ‘Na de rust kregen we daardoor veel meer grip op de wedstrijd, wat een signaal voor mij is dat we er conditioneel uitstekend ‘op’ staan. We kregen beduidend meer ruimte, waardoor SVVN het verdedigend niet meer kon belopen, bij vlagen. De uitslag is dan ook niet geflatteerd...’

Dit resultaat is nog maar weer eens het bewijs dat de KNVB binnen afzienbare tijd naar een andere opzet van de competitie voor reserveteams zal dienen over te stappen.

Op de vraag of dit 2e elftal van Excelsior’31 een rol van betekenis zou kunnen spelen in – bijvoorbeeld – de 3e klasse, van het zaterdagvoetbal, antwoordt Kiezebrink: ‘Zonder arrogant te willen klinken, denk ik dat wij een rol van betekenis zouden kunnen spelen in de 2e klasse. Dáár wordt nadrukkelijk verzorgd voetbal gespeeld. Dat zou wel bij ons passen…’

(wedstrijdverslag bron: website SVVN). Klik hier voor de foto's van SVVN huisfotograaf Ron Jonker.
Publiek winnaar bij SVVN – Excelsior’31
NIJVERDAL - Op deze middag kwam Excelsior 2 op bezoek bij SVVN voor deze bekerconfrontatie, om uit te maken wie er doorgaat naar de volgende ronde.

Het was dan ook dat vele toeschouwers aanwezig waren om te zien hoe het zou aflopen in deze confrontatie, gezien de trainer bij SVVN en enkele spelers een Excelsior’31 verleden hebben.

Het was dan ook een ontmoeting waarbij het uiteindelijk een echte bekerwedstrijd zou worden. Het begon al in de eerste 30 seconden dat er, door een achterhoedefout bij SVVN, doelman Bertram Borkent van SVVN alles uit de kast moest halen, anders hadden de gastheren al snel op een achterstand gestaan.

We zagen twee ploegen die er met aanvallend voetbal een mooie middag van wilden maken en het belang hadden om door te gaan naar de volgende ronde. In de 5e minuut was er voor SVVN de mogelijkheid om te scoren, daar Roy Vlietstra na goed doorgaan in zijn actie, de bal aan Nathan Papilaya gaf en deze met een goede kopbal deze kans niet wist te benutten.

In de 11e minuut was er een snelle aanval van de voorhoede van Excelsior’31 en moest Kay Poppe de bal van de doellijn halen om SVVN voor de achterstand te behoeden. De wedstrijd kon alle kanten op met de vele kansen en mogelijkheden van zowel SVVN als Excelsior’31.

Het was in de 14e minuut dat Tim van Kammen een prachtige voorzet gaf vanaf de achterlijn. Echter de aanvallende aansluiting was er niet. Direct daarop was er een snelle aanval van Excelsior’31, was het niet dat doelman Bertram Borkent met een goede redding het doel wist schoon te houden.

In de 17e minuut was het Roy Vlietstra van SVVN die, na een goede actie, onderuit werd gehaald door Gerald ten Hove, deze kreeg terecht de gele kaart en  SVVN een vrije schop. Het was Gerwin Schalk die de 1-0 kon aantekenen.

Voor SVVN op dit moment van deze ontmoeting een terechte voorsprong gezien het spelbeeld van deze wedstrijd. Vanaf dat moment was het Excelsior dat begon te aandringen en kwam SVVN wat meer onder druk te staan.

Het duurde dan ook tot in de 30e minuut dat SVVN wat meer controle over de wedstrijd kreeg en de beste kans om te scoren was in de 38e minuut, toen Roy Vlietstra de bal maar net naast kopte, na aangeven van Gerwin Schalk.

Ook in de 39e minuut was het Gerwin Schalk die een strak schot maar net naast zag gaan. In de 42e minuut was er de beste kans voor Jolf Stel, van Excelsior’31. Die had zeker benut moeten worden, dus was de ruststand 1-0, voor SVVN.

Na de rust zagen we hetzelfde spelbeeld, alhoewel Excelsior’31 wel het betere van het spel ging krijgen. Voor SVVN kwam er in de 54e minuut nog wel een mogelijkheid voor Roy Vlietstra om te scoren, maar Excelsior’31 had op deze middag de goed keepende Robert Jan Maassen van den Brink onder de lat staan.

De gasten uit Rijssen zetten meer pressie op SVVN, het resultaat was in de 58e minuut dat Niek Hoekstra een goede corner gaf en Jos Stel kon de 1-1 aantekenen.

Vanaf dat moment was het combinatie voetbal bij SVVN weg en waren de gasten beter in het spel. Bij SVVN moest men alle zeilen bijzetten om niet op een grotere achterstand te komen. In de 65e minuut was het Niek Hoekstra die voor Excelsior’31 de verdiende 1-2 op het bord zette.

Bij SVVN ging men wisselen, om toch tot een goed resultaat te komen, het was in de 71e minuut dat Jasper Schutten met zijn 1e balcontact een perfecte pass gaf aan Nathan Papilaya, deze maakte met een omhaal de verdiende gelijkmaker.

In de 77e minuut werd er een strafschop aan Excelsior’31 toegekend, het was Nick Hoekstra die de 2-3 kon maken. Voor SVVN was het moment daar de mouwen op te stropen, maar het mocht niet meer baten.

Voor Excelsior’31 kwam er meer ruimte en was het in de 86e minuut dat Jolf Stel, die na aangeven van Nick Hoekstra de wedstrijd op slot gooide en de 2-4 als eindstand op het bord zette.

Het was een middag met een heerlijke bekerwedstrijd, met op basis van de 2e helft een verdiende overwinning voor de gasten uit Rijssen.