Excelsior'31 A1 ronde verder na moeizame bekerwinst op hoofdklasser HHC Hardenberg A1

Klik hier voor een reportage van 98 foto's, van de 1e helft...

Excelsior'31 A1 ronde verder na matig bekerduel
wedstrijdanalyse door Excelsior'31 A1 trainer/coach Marc Lobbert

Opstelling Excelsior'31 A1:
Doel: Patrick Loohuis
Achter: Johan Wessels, Wim Oosthoek, Michel Gerritsen-Mulkes, Jurgen Siemerink (65e min Ruben Schalk)
Midden: Ninos Baysoy, Maarten Smit, Dylan Siemerink (75e min Bram Bemboom)
Voor: Yorick Calkhoven, Marco Stegeman, Maikel Mirza (46e min Rutger Geerling)

Scoreverloop:
5e 1-0 Maarten Smit
15e 2-0 Marco Stegeman
34e 2-1 HHC

RIJSSEN - Excelsior'31 A1 is er in geslaagd om de 2e ronde van de beker te bereiken. Na een wat ontspannen week, met 2 keer trainen i.p.v. 3 keer, wilde Excelsior'31 A1 het misstapje van vorige week – in het competitieduel tegen PH A1 – maar al te graag corrigeren.

Excelsior'31 begon dan ook sterk aan de wedstrijd en speelde in de beginfase dan ook uitstekend met verzorgd voetbal. HHC A1 speelde toch met 3 spitsen, terwijl we anders verwacht hadden. Excelsior'31 A1 creëerde dan ook constant een overtalsituatie op het middenveld en wist de ‘vrije speler’ uitstekend te vinden.

De beginfase was dan ook duidelijk voor Excelsior'31 A1 en er werd sterk gevoetbald.Excelsior'31 A1 kwam dan ook al binnen 5 minuten op een verdiende voorsprong. Hoe kan het ook, niemand minder dan Maarten Smit die zijn team op voorsprong zette, 1-0. Binnen een kwartier werd het ook al 2-0, door Marco Stegeman, opnieuw uit een uitstekende aanval van Excelsior'31 A1.

Maarten Smit, die met een goede assist Marco Stegeman vrij zette voor de keeper, waarna laatstgenoemde met zijn chocoladebeen de 2-0 binnenschoot.
‘Op rozen zitten we’, denk je dan. Een sterk begin van Excelsior'31 A1. Hierna werd het beduidend minder, we werden gemakzuchtig en verspeelden te veel ballen.

Hierdoor kwam HHC beter in de wedstrijd en paste man op mandekking toe op het middenveld, met veel strijd. Hierdoor kwam Excelsior'31 A1 bijna niet meer aan het voetballen.
 Na ruim een half uur werd HHC dan ook geholpen door de scheidrechter door de bal tot ieders verbazing op de stip te leggen.

Patrick Loohuis, die de geblesseerde Daniel Sanderman verving, pakte deze bal uitstekend. Maar - wederom tot ieders verbazing - liet de scheidsrechter de penalty overnemen. Deze werd vervolgens wel benut, 2-1.
 Excelsior'31 kreeg het moeilijk in deze fase en kon het spel met name van de eerste 25 minuten niet meer oppakken, HHC geloofde erin dat Excelsior'31 te pakken was.

In de rust heb ik dan ook aangegeven dat we weer scherp moesten beginnen, met rust in het spel, en proberen om te voetballen vanuit het middenveld en dáár proberen een overtal situatie te creëren en van daaruit de juiste momenten te pakken. Excelsior begon dan ook beter aan de 2e helft en had dan ook binnen korte tijd de wedstrijd moeten beslissen, maar teveel 100 % kansen werden om zeep geholpen.

Rutger Geerling één keer, juist voor de doellijn en Dylan Siemerink had de bal op de 5 meter vrij voor het inschieten.
 Ja, als je deze kansen dan niet benut dan blijft HHC erin geloven. Ze kwamen er nog een keer gevaarlijk uit met een gevaarlijke bal, uit de 2e lijn, die uiteindelijk via de paal terug in het spel kwam.

In de 2e helft werd er ook nog een doelpunt van ons afgekeurd, uit een vrije trap van Maarten Smit. In de laatste minuut moest Excelsior'31 A1 absoluut een bal van 11 meter hebben.Maar de scheidsrechter wilde het ‘een wedstrijd’ houden, wat toch veel irritaties bij Excelsior'31 leidde. Excelsior'31 A1 heeft zichzelf een lastige middag bezorgd, 25 minuten uistekend gespeeld,maar richting volgende week moet het toch allemaal scherper.

Hier hebben we met zijn allen een hele week voor, dan volgt d'Olde Veste'54 A1, voor de competitie.
 Ik denk al met al toch een terechte 2-1 overwinning op HHC A1,  op naar de 2e ronde van de beker. Kalender icoon zondag 19 oktober 2008 / Algemeen