Futsallers Excelsior'31 opnieuw met lege handen

En weer stonden de futsallers van Excelsior'31 met lege handen. Ook de vijfde wedstrijd, tegen Robur et Velocitas in Apeldoorn, werd nipt verloren, dit keer met 3-2. De frustratie bij Excelsior'31 werd het best gesymboliseerd door Gerald Keizer die na afloop van de wedstrijd een bidon met water de zaal door schopte.

Deze karaktervoetballer liet zijn emoties even de vrije loop: "We laten het zelf liggen hier. We hadden hier kunnen winnen, maar eigen fouten doen ons de das om."

En het moet gezegd: op basis van de tweede helft had Excelsior'31 een punt verdiend. In de eerste helft, toen Excelsior'31 zich beperkte tot het verdedigen van het eigen doel, ging dat twee keer simpel mis, en zo stond Robur et Velocitas bij rust op een verdiende 2-0 voorsprong. Coach Murat Yerlikaya wees er zijn mannen in de rust dan ook terecht op, dat hij beleving miste, en de echte wil om te winnen.

In de tweede helft zette Excelsior'31 de tegenstander meer onder druk. Een gele kaart voor een Robur et Velocitas speler leverde Excelsior'31 een man-meer-situatie op, maar dit werd nog slecht uitgespeeld. Maar hierna kwamen er toch kansen. Een schot van Wim Beumer werd maar half gekeerd door de Robur-keeper, waarna Laurens Goosen de aansluitingstreffer kon scoren, 2-1.

De gelijkmaker leek een kwestie van tijd, ook al omdat keeper Ruud Kreijkes als extra speler mee naar voren trok. Maar een - overigens onterecht gegeven - vrije trap van Robur et Velocitas, waarbij keeper Ruud Kreijkes lang bezig was om zijn muurtje op de juiste afstand te krijgen, was de nekslag toen deze bal simpel werd binnengeprikt, en het verschil weer 2 doelpunten was, 3-1.

Een fraai doelpunt van René Dangremond, vijf minuten voor tijd, gaf Excelsior'31 het gevoel dat er meer te halen was, en de gelijkmaker zou verdiend zijn geweest. Toch werd er niet meer gescoord, en zo kon Robur et Velocitas de eerste drie punten van het seizoen bijschrijven. Voor Excelsior'31 een bittere pil.

Van de vijf wedstrijden in de 1e divisie die tot op heden verloren gingen, gebeurde dit 3 keer met het kleinst mogelijke verschil van één doelpunt. Tel daarbij op dat Excelsior'31 in de beker de huidige nummer 5 in de eerste divisie E, Walk Inn Boys, over 2 wedstrijden wist te verslaan, én voeg daarbij dat Excelsior'31 in deze wedstrijd maar liefst drie basisspelers moest missen, dan is het optisme bij de Rijssense coach Murat Yerlikaya na afloop snel verklaard: "We blijven er in geloven. Het wordt alleen steeds lastiger zolang we puntloos blijven, maar er zijn nog 19 wedstrijden te spelen. De invallers hebben het vandaag goed gedaan, we gaan heus nog punten pakken."

De eerstvolgende wedstrijd voor Excelsior'31 is de derby tegen SVVN, op vrijdag 31 oktober in de Reggehal in Rijssen, om 20.00 uur. Vorig seizoen in de hoofdklasse leed Excelsior'31 nog een 3-7 nederlaag, maar dit jaar zal Excelsior'31 er alles aan gelegen zijn op de punten in eigen huis te houden.