Excelsior'31 - Go Ahead Kampen 3-2 (0-2)
82. 1-2 Janssen
88. 2-2 Stel
88. 2-3 Zandbergen

Klik hier voor een 194 foto's grote reportage...

RIJSSEN - Excelsior’31 begon het duel tegen Go Ahead Kampen sterk. Binnen één minuut schoot Jan Michels de bal in het zijnet. Diezelfde Michels was nog geen minuut later met een schot vanaf 20 meter opnieuw dicht bij een treffer.

Het publiek ging er eens goed voor zitten, maar in de 3e minuut kreeg Excelsior’31 een enorme domper te verwerken. Een vrije trap van Doufikar werd door de geheel vrijstaande Van Keulen verlengd en via de onderkant van lat viel de bal binnen 0-1.
 Het luidde een  sterke periode van de Kampenaren in.

Excelsior’31 ging te gehaast op zoek naar de gelijkmaker en maakte opbouwend fouten. Het gaf Go Ahead de gelegenheid om op de counter gevaarlijk te worden. Van der Vegte schoot de bal voorlangs na balverlies van Coen Zwollo en Doufikar raakte de paal nadat hij Amanuel Isa de hielen had laten zien.

In de 13e minuut kwam Excelsior’31 op een 0-2 achterstand door Van der Vegte. Hij krulde een vrije trap over de muur ineens binnen. Maar Excelsior’31 bleef geloven in een goed resultaat. Go Ahead werd op eigen helft teruggedrongen en er kwamen ook kansen. Maar het nodige geluk ontbrak. Jolf Stel kopte net over, Sjors Brugge raakte buiten het bereik van de keeper het zijnet en op slag van rust ging een schot van Nick Hoekstra net naast.

Na rust een ongewijzigd beeld. Maar het leek wel of de bal er niet in mocht. Go Ahead kwam goed weg na een overtreding van Supèr, in het strafschopgebied op Jan Michels die niet door de scheidsrechter werd gezien. Jolf Stel kopte net naast en Jarno Beltman kopte uit een corner net over.

Maar het was steeds net niét.
 In de 71e minuut sloeg de vlam in de pan. Supér ging theatraal neer bij de zijlijn nadat hij werd opgevangen door Jan Michels. Arbiter Oudijk liet doorspelen, maar dat werd onmogelijk toen de hele Go Ahead staf en reservespelers onder aanvoering van trainer Schuurman het veld op stormden.

Een absurde situatie die volledig uit de hand dreigde te lopen toen Schuurman na een licht duwtje van Nick Hoekstra gillend op de grond viel. De scheidsrechter keek het even aan en liet toen beide ploegen de kleedkamer opzoeken voor een afkoelingsperiode.
 Na 10 minuten werd de wedstrijd hervat met een Excelsior’31 dat gelijk weer het doel van de tegenstander opzocht. Doelman Van Pijkeren moest handelend optreden bij inzetten van Leferink en Scheppink, maar was in de 82e minuut eindelijk geklopt toen Gerald Jansen verwoestend uithaalde 1-2.

Nog geen 3 minuten later was de dik verdiende gelijkmaker een feit. Nick Hoekstra vond Jolf Stel die goed bij zijn directe tegenstander wegdraaide en met een schuiver Van Pijkeren het nakijken gaf 2-2.
 Excelsior’31 voelde dat er nog meer in zat, maar vergat in de euforie van moment op te letten bij de aftrap.

Vanaf de rechterkant werd de bal door Bakker voorgezet en Zandbergen kon ongehinderd bij de 2e paal binnenglijden 2-3. Een doelpunt wat, gezien het gemak waarmee Go Ahead in de aanval mocht gaan, nooit had mogen vallen.  Vlak voor tijd was nog bijna de gelijkmaker gevallen, maar de kopbal van Gerald Janssen verdween buiten bereik van de doelman net langs de verkeerde kant van de paal.
 Het was een zure en onverdiende nederlaag voor een tot de laatste minuut knokkend Excelsior’31.

Alhoewel onverdiend? Als je niet vaker dan twee keer weet te scoren uit legio mogelijkheden en verdedigend zó gemakkelijk goals weggeeft, is het natuurlijk wel heel moeilijk om aan de goede kant van de score te blijven.