Eindelijk… gelijk de eerste kans benut !

Wedstrijdanalyse, door Excelsior'31 trainer/coach Dennis Demmers

GRONINGEN - Aansluiten of voorlopig afhaken was wat er zaterdag op het spel stond. PKC’83, een lastige tegenstander, waarbij in het achterhoofd van de supporters en spelers nog wel het één en ander zat, n.a.v. vorig seizoen.

Voordeel was dat veel spelers - en uiteraard een gedeelte van de technische staf - daar destijds niet bij waren, dus gingen we ‘gewoon’ vol vertrouwen de wedstrijd in.

De aandacht ging uit naar de duels. Voorop in de strijd gaan en daarnaast goede dingen met het verkregen balbezit proberen te doen.

Vanaf het begin pakten we dit goed op, op een rommelige eerste 5 minuten na waren we de bovenliggende partij. We verkregen veel balbezit en eindelijk bereikten we daarin een mijlpaal: de eerste beste kans was gelijk raak!

Dit gaf ons het nodige vertrouwen, we speelden daardoor ook veel op de helft van PKC’83. Dat PKC’83 een aardige ploeg heeft bleek ook wel uit de kansen die zij kregen, voordat wij de 0-2 maakten.

Echter, door goed optreden van onze keeper en het niet aanwezig zijn van de juiste scherpte bij de spitsen van PKC’83, mede door het goede verdedigen van onze mandekkers, werden deze niet verzilverd.

Daarna maakten wij in 5 minuten tijd de 0-2 en 0-3. Niet goed was het om te zien dat, na de 0-3, binnen 35 seconden de 1-3 al in het net lag.

Dat is de 2e keer dat het ons dit seizoen overkomt. Op hoofdklasseniveau mag dat nooit gebeuren.

Opvallend was ook, maar dan in positieve zin, dat we nu ook doelpunten maken of kansen creëren door keihard te werken, duels in te gaan en in de kluts een bal het juiste zetje te geven. Een winstpunt.

Vlak vóór- en ín de rust moesten we noodgedwongen twee wissels toepassen, vanwege blessures. Maar ook de vervangers lieten zien dat je er altijd moet staan, of je nu in de basis start of mag invallen.

Na rust ging PKC’83 1-1 spelen en probeerde daarmee de 2-4 te forceren. Ze kregen een paar kleine mogelijkheden, maar onze verdediging en keeper was op de hoede.

Nadat de PKC’83 storm, na 15 minuten razen, was gaan liggen kregen we weer meer grip en creëerden ook kansen. Het enige wat we ons daarbij kunnen aanrekenen is dat we die niet benutten, want PKC’83 nam veel risico, waardoor er veel ruimte lag.

Gelukkig kon het meegereisde publiek (het was bijna alleen maar Excelsior’31, in Groningen!) nog één doelpunt bijschrijven.

Een dikverdiende overwinning op basis van voetbal, maar zeer zeker ook op strijd.

Heel even nagenieten en op naar de volgende wedstrijd. De aansluiting is gevonden, maar met twee verlies partijen kan je ook zo maar in het rechter rijtje staan... Kalender icoon zondag 16 november 2008 / Algemeen