Excelsior futsal naar verdienstelijk gelijkspel

In de thuiswedstrijd tegen oc/Stob-job hebben de futsallers van Excelsior'31 even verrassend als verdiend met 3-3 gelijkgespeeld. Het was een verrassende uitslag, omdat met oc/Stob-job toch de nummer drie van de 1e divisie E naar Rijssen kwam, waarbij Excelsior'31 - op doelsaldo - de laatste plaats bezette. En het was verdiend, omdat Excelsior'31 in de slotfase alle kansen kreeg om de wedstrijd nog te winnen. En daar zag het lang niet naar uit.

Want in de beginfase ging het in eerste instantie nog gelijk op. Harrold Niemeijer zette oc/Stob-job al na 3 minuten op fraaie wijze op 0-1, maar een counter van Excelsior'31 werd door Arsenin Rodriguez al even fraai binnengepoeierd. Vanaf dat moment dicteerde oc/Stob-job de wedstrijd, en creëerde het ook de nodige kansen. Eén daarvan werd nog door een Rijssens been van richting veranderd, waardoor de bal tergend langzaam langs het uitgestoken been van Ruud Kreijkes rolde (1-2), en even later was het zelfs 1-3 toen opnieuw Harrold Niemeijer doeltreffend was.

Hierna was het lange tijd wachten op meer treffers van oc/Stob-job, dat voetballend de beste ploeg was. De coach van oc/Stob-job gaf na afloop ook terecht aan: "Er was maar één team dat voetbalde, en dat waren wij. "
Maar Excelsior'31 bleef vechten voor wat het waard was, al creëerde het alleen kansen uit counters. Maar naarmate de wedstrijd vorderde, en het verschil slechts 2 doelpunten bleef, bleef het toch een wedstrijd. Want langzamerhand kreeg Excelsior'31 het gevoel dat het scoren van de aansluitingstreffer weleens de aanzet kon zijn voor een slotoffensief. Keeper Ruud Kreijkes werd mee naar voren gedirigeerd, en de spelers van oc/Stob-job wisten zich hiermee geen raad. De coach van oc/Stob-job weet het aan de jeugdigheid van zijn team: "De opkomende keeper van Excelsior'31 zorgde voor een overtal, waar onze jongens niet goed mee om gingen. Ze hadden gewoon het centrum dicht moeten houden, dan was er niets aan de hand geweest."

Maar door de druk van Excelsior'31 had René Dangremond plotseling een vrije schietkans, en met een kanonskogel was - zes minuten voor tijd - de aansluitingstreffer een feit, 2-3. Excelsior'31 rook bloed, maar moest aan de andere kant ook beducht zijn voor de counters van de tegenstander. Nog geen minuut later wuifde de uitstekend leidende scheidsrechter Van der Laan een vermeende overtreding van Excelsior'31 weg, waardoor Arnoud Baan een niet te missen kans werd geboden, waardoor de stand vijf minuten voor tijd zomaar weer 3-3 was. Hierna brak een tumultueuze slotfase aan. In de laatste vijf minuten gebeurde er nog van alles. Er werd nog bijna gescoord door oc/Stob-job, maar een eigen speler van oc/Stob-job gleed de inzet naast - in plaats van in - het doel. Het publiek van Excelsior'31 ging nog eens vol achter de eigen ploeg staan, en René Dangremond, Arnoud Baan en Arsenin Rodriguez kregen nog levensgrote kansen, maar gescoord werd er niet meer.
Coach Marcel Lankamp baalde dan ook na afloop: "We hadden deze pot gewoon moeten winnen. Dat een tegenstander beter is, zegt me niet zoveel. Als je ziet hoeveel kansen we krijgen op het eind, dan moet die bal er gewoon in. We hebben twee punten laten liggen."

Het sierde de Excelsior'31-coach, dat hij het niet eens had over de afwezigen in zijn ploeg. Want naast aanvoerder Alidus ter Harmsel, die met een blessure moest afhaken, ontbrak deze avond ook Laurens Goosen, waardoor de Rijssenaren veel ervaring en creativiteit moesten inleveren. Het gaf het gelijkspel nóg meer glans.
Desondanks heeft Excelsior'31 goede zaken gedaan, want met het punt - en nederlagen van de concurrenten SVVN en Helios - is Excelsior'31 van de laatste plaats opgeklommen naar de 11e positie in de 1e divisie E, een plek die recht geeft op het spelen van nacompetitie. De competitie is nog lang, maar na 8 wedstrijden heeft Excelsior'31 in ieder geval aangetoond dat het met strijd en gogme in geen enkele wedstrijd kansloos hoeft te zijn. En dat geeft vertrouwen voor de rest van de competitie.

Over twee weken, op vrijdag 28 november om 21.00 uur, speelt Excelsior'31 uit bij TFC/Three Musketeers in Hengelo. Twee weken later, op vrijdag 12 december om 20.00 uur in de Reggehal, staat het eerstvolgende thuisduel tegen Union uit  op het programma.
________________________________

Opstelling Excelsior'31:
Ruud Kreijkes (keeper), René Dangremond, Arnoud Baan, Jos Kreijkes, Arsenin Rodriguez, Gerald Keizer, Richard Ligtenberg.
Coach: Marcel Lankamp

3.    0-1 Niemeijer
9.    1-1 Arsenin Rodriguez
11.   1-2 Alici
19.  1-3  Niemeijer