Een knappe oefenzege!

Wedstrijdanalyse van Excelsior'31 - DETO, door trainer/coach Dennis Demmers. Klik hier voor de 108 foto's

Omdat onze competitiewedstrijd - tegen Be Quick´28 - niet doorging, speelden we een oefenwedstrijd tegen DETO, op kunstgras in Bornerbroek.

Dat was niet de eerste keer dit seizoen, want - na de verloren wedstrijd tegen Staphorst - speelden we ook al tegen de ploeg uit Vriezenveen.

DETO liet zien een goed voetballende ploeg te hebben, dat zijn voor ons tegenstanders waar we dan ook graag tegen oefenen. Tóen werd het een gelijkspel, daarin kon iedereen zich vinden. Dit keer ging het echter anders.

Bij het spelen van oefenwedstrijden is het zaak de juiste mentaliteit en instelling op de mat te leggen. Dat dit niet altijd vanzelf gebeurt bleek ook gisteren weer.

We begonnen met de opstelling zoals we ook tegen Be Quick’28 zouden starten. Het was echter DETO dat - met name de eerste 10 minuten - een overwicht creëerde.

We waren niet fel genoeg, lieten ons op vele fronten aftroeven, als we de bal hadden dan waren we hem ook zo weer kwijt. Dit kwam mede doordat we bij balbezit onnauwkeurig speelden.

DETO speelde met veel druk, waardoor er door ons - in balbezit - snel gehandeld moest worden.  Om snel te kunnen handelen - en dus ook in balbezit te kunnen blijven - is veel beweging vereist. Maar, ook dát was er in geringe mate.

Kortom, een eerste helft waarin we - qua instelling - een dikke onvoldoende scoorden, desondanks gingen we rusten met een 2-2 stand.

In de rust hebben we gesproken over de instelling, maar ook – opnieuw - over de supporters. Een simpele - onverwachte - oefenwedstrijd en dan toch nog zo’n dikke 100 supporters, van Excelsior’31.

Als ploeg moet dat een extra motivatie zijn om er vol voor te gaan en er een ‘echte’ wedstrijd van te maken.

Voordat we het veld weer opgingen wisselden we 3 keer: Nick Hoekstra, Jolf Stel en Jarno Beltman gingen eruit, daarvoor kwamen Matthijs Rozemuller, Bart Slagman en Gerald ten Hove in het veld.

Voor de twee laatstgenoemden was het de eerste keer dat ze dit seizoen in ´1´ speelden. Nú  begonnen we wel scherp en fel, waardoor we al snel een veld overwicht creëerden.

We speelden bij vlagen uitstekend voetbal, vanaf de kant was het af en toe dan ook genieten.We liepen al snel naar uit naar een ruime voorsprong. 6-2 werd het uiteindelijk, dat is tegen een goed voetballende ploeg als DETO,  die ook nog eens koploper zijn in de 1e klasse, een prima overwinning.

Het publiek heeft de 2e helft een aanvallende en scherp Excelsior’31 gezien, dat is waarvoor je naar het voetbal gaat. Kalender icoon zondag 30 november 2008 / Algemeen