Een overwinning van het collectief…

Een overwinning van het collectief…

Wedstrijdanalyse van ONS Sneek - Excelsior'31, door trainer/coach Dennis Demmers 
Dat het zelfs op zaterdagochtend nog anders kan lopen als dat je verwacht, bleek gisteren maar weer. Naast de vele geblesseerden - die we al hebben - belde ook Niki Leferink nog eens af, vanwege griep.

Gevolg was dat Bart Slagman, die afgelopen week al met ‘1’ meetrainde, alsnog toegevoegd werd aan de 1e selectie.
Met Gerald ten Hove (18) in de basis - en een wijziging voorin - konden we aan de wedstrijd beginnen, op het kunstgras van ONS Sneek.

Het begin van de wedstrijd was niet best. Wij moesten duidelijk wennen aan het kunstgras, dat was vooral te zien aan de vele verkeerde passes.

Gelukkig had ONS Sneek dezelfde problemen, waardoor er van beide kanten weinig kansen gecreëerd werden en er een wedstrijd ontstond met veel duels op het middenveld. We gingen dan ook rusten met een terechte 0-0.

Na rust ging ONS Sneek meer vooruit spelen, door het inschuiven van hun laatste man. Hierdoor gingen ze verder van hun eigen goal afspelen, waardoor er meer ruimte achter hun verdediging kwam.

Wij wonnen meer duels, kwamen daardoor veel in balbezit, maar gaven nog te vaak een verkeerde eindpass, waardoor we te weinig gebruik maakten van de geboden ruimte.

Gelukkig maakten we in de 2e helft een snelle 0-1, waardoor ONS Sneek nog meer moest komen.

Wij kregen door dit doelpunt nog meer zelfvertrouwen en gingen - naast dat we keihard als collectief werkten - nu ook combineren. Door de solide verdediging werd bijna niets weggegeven, aan de andere kant konden we naar harte lust counteren.

In de 74e minuut viel dan ook de 0-2 en was de wedstrijd gespeeld. We hadden, als we scherper waren gebleven, zelfs een nóg grotere uitslag kunnen neerzetten. Maar, dat was teveel van het goede geweest.

We hebben nu ook laten zien dat, in wedstrijden waar het voetballend minder gaat, de mouwen opgestroopt kunnen worden en er een team staat dat voor elkaar wil werken. Dat is de basis.

Nu maar hopen dat de ziekenboeg zo snel mogelijk weer leegloopt. En dan bedoel ik dat niet alleen voor het 1e, want wij hebben laten zien dat vele spelers mee kunnen op hoofdklasse niveau, maar voor de elftallen ónder ons.

Doordat wij blessures hebben is het nu zo dat wij spelers van het 2e aan het 1e moeten toevoegen, om genoeg mensen op de been te brengen. Terwijl het aan het begin van het seizoen zo was dat 5 spelers van het 1e elftal in het 2e moesten meespelen.

Petje af voor de instelling en medewerking van de teams onder ons. Uiteraard ook voor de jongens die wekelijks in een ander team spelen, vanwege de vele blessures en er desondanks met volle overgave staan.

Als laatste wil ik nog kwijt dat de supporters van Excelsior’31 het - qua aantal - weer eens gewonnen hebben van het thuispubliek, in Sneek.

Geweldig om te zien…
Kalender icoon zondag 7 december 2008 / Algemeen

Gerelateerd nieuws

Met passie gebouwd door: Bandwerk merkenbouwers