Wedstrijdanalyse bekerduel Oldenzaal - Excelsior’31

Een plichtmatige zege...
Je weet - als team – wanneer je in de beker een ploeg uit de 4e klasse loot, dit altijd wedstrijden zijn waar weinig te winnen valt.

Dit soort wedstrijden valt voor een hoofdklasser weinig eer te behalen. Als je een monsterzege neerzet, vindt iedereen het niet meer dan normaal. Wanneer het een kleine overwinning is, dan had de overwinning altijd hoger gekund. Als je verliest is het ‘schandalig’.

Met dit gegeven in ons achterhoofd gingen we dan ook naar Oldenzaal. De enige opdracht die de spelers meekregen was ‘gemotiveerd en scherp aan de wedstrijd beginnen’, om zo Oldenzaal te laten zien dat er niets te halen zou zijn.

Dit lukte ons maar half, we speelden beneden peil, maakten veel verkeerde keuzes bij balbezit en veel passes kwamen niet aan.

Ondanks dat werd er hard gewerkt waardoor we weer snel in balbezit kwamen en een groot veldoverwicht creëerden. Met de rust stonden we op een 0-3 voorsprong, maar gezegd moet worden dat Oldenzaal ook zeker een doelpunt had moeten maken.

Na rust een zelfde spelbeeld. Excelsior’31 veel in balbezit en Oldenzaal dat er af en toe - in de counter - gevaarlijk uit kwam.

In het laatste kwartier zag je dat Oldenzaal veel krachten had verspeeld, waardoor wij nóg meer ruimte kregen en daardoor veel kansen creëerden. De echte scherpte ontbrak echter om er een monsterscore van te maken.

Moet ik wel zeggen dat dit voor Oldenzaal, dat een voetballende ploeg heeft, ook niet terecht zou zijn geweest. Een 4e klasser, die speelt tegen een hoofdklasser - en met de rust al tegen een 0-3 achterstand aankijkt - weet dat de wedstrijd voor 80% gespeeld is.

Desondanks bleven ze gewoon voetballen waardoor het een sportieve en open wedstrijd bleef en de scheidsrechter voor beide partijen de kaarten gewoon op zak kon houden.

Bij deze wensen ik, namens de spelers en begeleiding van de 1e selectie,  iedereen alvast fijne Kerstdagen en een goed, gezond, sportief en succesvol 2009 toe.

Daarnaast willen we alle ‘vaste’ supporters bedanken voor hun onvoorwaardelijke steun - in voor en tegenspoed - en hopen dat deze groep in 2009 alleen maar zal groeien.