Interne trainers- en leiderscursus positief ontvangen

Interne trainers- en leiderscursus positief ontvangen

Zaterdag heeft de eerste interne trainers- & leiderscursus plaatsgevonden bij Excelsior ’31. Hierbij was het doel om trainers en leiders van Excelsior’31 handvaten te bieden om de spelers  die ze begeleiden zo veel mogelijk plezier te laten beleven, wanneer ze bij Excelsior’31 voetballen. Door theorie en praktijk te mixen is het een leerzame cursus geworden.

De reacties van de deelnemers waren dan ook positief!
 
Erwin Nieuwenhuis (speler B1, trainer E12):‘Tussen half 10 en 10 uur werden we verwacht op Excelsior'31. Na eerst een bakje koffie, kregen we een presentatie, met toelichting van Han Slots. Hier werden o.a. tips voor leiders en trainers gegeven, trainingsvormen die werden uitgelegd d.m.v. tekeningen, wat er in een training voor moet komen en hoe je om moet gaan met je spelers. Dit duurde tot 11 uur, hierna gingen we naar buiten.

Daar werden 3 trainingsvormen uitgelegd: het 'oversteekspel', 'buurmanspel' en ‘4 tegen 4 breed veld, met 2 doeltjes’. Dit werd uitgevoerd door de spelers van E6. Vervolgens gingen we om 12 uur naar de Top, hier praatten we nog wat na en moesten een stukje van de presentatie afmaken. Om half 1 gingen we naar de kantine, hier kregen we allemaal een hapje en een drankje aangeboden. Het was een erg leuke en leerzame morgen.'
 

Robert Peterman (trainer B1):‘Ik vond het een nuttige ochtend, waarbij in een plezierige, ongedwongen sfeer trainers bijeen waren om te praten over onze grote gezamenlijk passie: het begeleiden en opleiden van jeugdspelers. Sterk was dat er door Marcel, Han en Emiel een combinatie werd gemaakt van theorie en praktijk. In de theorie werd onder andere gesproken over taken van trainers, uitgangspunten voor trainingsvormen, de tekens die we op papier gebruiken om trainingsvormen te omschrijven en er werden diverse trainingsoefeningen aangedragen.

Buiten lieten Han en Emiel zien hoe theoretisch besproken oefeningen er in de praktijk eruit zien. Als het in de praktijk te zien is, gaat zo'n vorm vaak pas leven.’
 ‘Er is zoveel te vertellen over het trainen en begeleiden van jeugdspelers, dat deze bijeenkomst een vervolg verdient. Ik denk dat wij als trainers van Excelsior'31 elkaar beter moeten maken door met elkaar veel over het trainersvak te praten, van elkaar te leren en elkaar tips te krijgen/geven.

De manier van afgelopen zaterdag is een goede, leerzame, prettige en leuke manier van overdracht van kennis en vaardigheden. Het is een goede manier om als totale trainersgroep van Excelsior'31 de gehele jeugdopleiding van Excelsior'31 op een hoger plan te krijgen. De jeugdspelers zijn dan de grote winnaars.’
 

Hans Siemerink (trainer F1, speler 3e):‘Een goed initiatief dat zeker een vervolg moet krijgen. Om 10.00 werd er afgetrapt met een uur theorie. Dit was zeker geen les die ‘de meester’ voordroeg aan zijn leerlingen. Het was een discussie aan de hand van voetbalvormen en stellingen en iedereen kreeg ruim tijd zijn visie over datgene te geven. Hierna werden de vormen nog eens ‘levend’ gemaakt door een uur praktijk. Ondanks de kou was het nuttig om te doen.

Als afsluiting zijn we nog weer even naar boven geweest om deze praktijkvoorbeelden te evalueren. Al met al een zeer leerzame morgen, door onder andere de aangedragen informatie, maar misschien nog wel meer door de aanwezigheid van een verscheidenheid aan trainers uit lagere elftallen, selectie elftallen, met cursusachtergrond of zonder cursusachtergrond. Zo hebben we allemaal wat van elkaar opgestoken.’
 

De positieve reacties zijn aanleiding om absoluut een vervolg aan deze cursus te geven. Dit zullen we dan ook zeker doen, alleen hopen wij op een wat hogere opkomst.

Wij - als cursusleiders - willen ook graag leren van jullie, dus hou de site in de gaten en geef je daarom op voor de volgende cursus. Immers, hoe meer zielen hoe meer vreugd. En na het zelf spelen van voetballen, is praten over voetbal toch het leukst?
 

Wij willen graag de mensen die er waren bedanken voor hun sportieve inbreng en hopen ook hen volgende keer weer te zien. 

Han Slots, Marcel Lankamp en Emiel Pluimers. Kalender icoon maandag 12 januari 2009 / Algemeen

Gerelateerd nieuws

Met passie gebouwd door: Bandwerk merkenbouwers