Wederom gelijkspel Excelsior31 tegen Walk Inn Boys

Wederom gelijkspel Excelsior31 tegen Walk Inn Boys

Voor de derde keer dit seizoen hebben de futsallers van Excelsior'31 in de 1e divisie gelijkgespeeld tegen Walk In Boys. Na 2 gelijke spelen in de beker eindigde de competitiewedstrijd in Nijkerk in 2-2, qua score identiek aan de bekerwedstrijd in Nijkerk.

Vooraf zouden de futsallers van Excelsior'31 waarschijnlijk hebben getekend voor een punt, aangezien Walk Inn Boys tot op heden uit 12 wedstrijden twee keer zoveel punten heeft behaald als Excelsior'31. Met 20 punten staat Walk Inn Boys keurig in de middenmoot op een zesde plek, terwijl Excelsior'31 op een tiende plaats staat met 10 punten.
Toch overheerste na afloop bij Excelsior'31 een katterig gevoel. Al vroeg in de wedstrijd kwam Excelsior'31 op een 0-1 voorsprong, en de gelijkmaker van Walk Inn Boys werd al snel weer teniet gedaan door Alidus ter Harmsel, die uit een knappe individuele actie een kwartier voor tijd de belangrijke 1-2 scoorde.

Hierna bleef Walk Inn Boys wel druk zetten op het Rijssense doel, maar echt gevaarlijk werd het eigenlijk nooit, waardoor Excelsior'31 eenvoudig stand kon houden. Tot 3 minuten voor tijd leek er een stunt in de maak.

Tot het moment dat een mislukt schot van een Walk Inn Boys aanvaller door de benen van de Rijssense verdediger Jos Kreijkes zomaar ook door de benen van keeper Ruud Kreijkes in het Rijssense doel verdween. Jos Kreijkes baalde na afloop: "Ik probeerde het schot nog te blokken, maar op de een of andere manier kon die bal toch nog tussen mijn benen door. Volgens mij kon Ruud die bal daardoor niet zien aankomen." Het zag er in ieder geval zo schlemielig uit, dat een Walk Inn Boys-supporter met de Rijssense keeper meevoelde: "Die keeper is voor mij echt de man van de wedstrijd, als je ziet wat hij allemaal heeft tegengehouden. Dat hm dat nou moest overkomen, dat is wel erg sneu."

Hierna werd het nog hl erg spannend, omdat Jos Kreijkes nog tegen een gele kaart aanliep. Omdat Walk Inn Boys met een man meer niet zorgvuldig was in de afwerking, bleef het gelukkig voor de Rijssenaren toch nog bij een 2-2 gelijkspel. Beide teams konden met het gelijkspel leven.
Arjan van der Horst van Walk Inn Boys en maker van het eerste Nijkerkse doelpunt, was realistisch na afloop:"We hadden deze wedstrijd zomaar kunnen verliezen. Gelukkig valt die gelijkmaker nog kort voor tijd. En die overtalsituatie hadden we gewoon uit moeten spelen, dat kunnen we onszelf verwijten. Al met al is een gelijkspel terecht."
Ook Excelsior'31-coach Murat Yerlikaya kon na afloop met de uitslag leven: "Voor rust hadden we het eigenlijk al af moeten maken, maar we mogen blij zijn dat we in de slotfase niet verliezen. Al met al is een punt geen slecht resultaat. We krijgen het spelletje in de eerste divisie steeds beter door."
Met dit resultaat kan Excelsior'31 thuis komen, want alle teams in de onderste helft van de stand, te weten SVVN, Helios, ZVV'91, TFC en Robur et Velocitas verloren dit seizoen van Walk Inn Boys.

Voor Excelsior'31 een opsteker, zeker met het oog op de wedstrijd van volgende week. Dan staat voor Excelsior'31 een interessante krachtmeting voor de landelijke beker op het programma tegen FC Marlene 2 uit Heerhugowaard. Excelsior'31 speelt deze bekerwedstrijd op donderdagavond 22 januari in de Reggehal in Rijssen om 21.00 uur. FC Marlene 2 is op dit moment de trotse koploper in de eredivisie A, en dit is het reserveteam van meervoudig landskampioen en bekerwinnaar FC Marlene. Een tegenstander van formaat, maar voor Rijssen en omstreken is dit een ideale gelegenheid om topfutsal eens van dichtbij te beleven!

Saillant detail: Excelsior'31 bereikte de laatste 32 van de landelijke beker ten koste van Walk Inn Boys.

Scoreverloop:
0-1 Arnoud Baan
1-1 Arjan van der Horst
1-2 Alidus ter Harmsel
2-2 Walk Inn Boys

Opstelling Excelsior 31:
Ruud Kreijkes (keeper), Arnoud Baan, Jos Kreijkes, Arsenin Rodriguez, Gerald Keizer, Alidus ter Harmsel, Sander Kwintenberg
Coach: Murat Yerlikaya

Meer informatie op www.excelsior31-futsal.nl

Kalender icoon donderdag 15 januari 2009 / Algemeen

Gerelateerd nieuws

Met passie gebouwd door: Bandwerk merkenbouwers