Wedstrijdanalyse Rigtersbleek - Excelsior31 2-1 (0-1)

Wedstrijdanalyse Rigtersbleek - Excelsior31 2-1 (0-1)

De wedstrijdanalyse van Rigtersbleek - Excelsior'31, door trainer/coach Dennis Demmers

Na een periode van slechte weersomstandigheden en geen wedstrijden konden we dinsdagavond eindelijk weer een wedstrijd spelen.
 Dat was broodnodig ook, want als alles meezit spelen we a.s. zaterdag een competitiewedstrijd, tegen Staphorst.  

Ondanks de slechte weersomstandigheden hebben we - qua trainingsintensiteit -genoeg kunnen doen, maar een wedstrijd goed kunnen spelen vraagt wedstrijdritme, dat krijg je alleen maar door wedstrijden te spelen.

Aangezien wij niet over kunstgras beschikken blijf je afhankelijk van tegenstanders met kunstgras, of welwillende verenigingen waar wij het kunstgras van mogen gebruiken.
 

Tegen Rigtersbleek hadden we weer de beschikking over John van Pijkeren en Amanuel Isa, die beide terugkeerden, na een lange periode van blessureleed. Daarnaast ontbrak een periodelang een 7-tal spelers, om uiteenlopende redenen.

De doelstelling voor het duel tegen Rigtersbleek was met name het opdoen van wedstrijdritme én een goede conditionele prikkel pakken. 

De speelwijze was hier dan ook op aangepast, waardoor er een leuke en open wedstrijd ontstond. Rigtersbleek heeft een technische en goed voetballende ploeg, die zich in deze wedstrijd vooral beperkte tot de counter en vanuit die stelling een aantal goede kansen creëerde.

Wij hadden veelal een veldoverwicht, qua balbezit, maar speelden in een te laag tempo, om de organisatie van Rigtersbleek kapot te spelen. Verder dan een aantal kleine kansjes kwamen wij aan het begin van de wedstrijd niet. Na 30 minuten kregen wij de eerste 90% kans en die werd gelijk op een mooie manier verzilverd, door Sjors Brugge.

In de 2e helft eigenlijk een zelfde spelbeeld. Excelsior’31 dat het spel maakte en Rigtersbleek dat countert. Na een aantal goede kansen onbenut te hebben gelaten, die veelal ontstonden door onnauwkeurig passen of te slap verdedigen, van onze kant, maakte de thuisploeg een kwartier voor tijd de terechte gelijkmaker.

Vlak voor tijd kregen we in de 16 meter een bal ongelukkig tegen de hand, waardoor Rigtersbleek een strafschop mocht nemen en de 2-1 maakte. We hebben weer een wedstrijd in de benen en moeten verder met de aandachtspunten die we in deze wedstrijd hebben gezien.

Het was de eerste wedstrijd, dus moeten we aan de gemaakte fouten en zeker de uitslag niet te zwaar tillen.

Aanstaande zaterdag gaat het weer om de knikkers. Dan zullen we er als team weer vol voor gaan om de koppositie in de 2e periode te houden.  Kalender icoon woensdag 21 januari 2009 / Algemeen

Gerelateerd nieuws

Met passie gebouwd door: Bandwerk merkenbouwers