Wedstrijdanalyse Excelsior - FC Zutphen

Wedstrijdanalyse Excelsior - FC Zutphen

Wedstrijdanalyse Excelsior'31 - FC Zutphen, door trainer/coach Dennis Demmers

Na opnieuw een afgelasting konden we gelukkig gebruik maken van de velden van voetbalvereniging RKSV Bornerbroek, waardoor we toch nog enigszins kunnen proberen een soort van wedstrijd ritme op te bouwen. 
FC Zutphen was de tegenstander, ook dit keer een eerste klasser die tegen ons speelt, in een oefenwedstrijd.

De vorige twee oefenwedstrijden tegen eerste klassers waren niet zo succesvol, dus was de vraag hoe wij deze wedstrijd in zouden gaan.
De eerste helft stond in het teken van veel balbezit voor Excelsior’31 en een ver op eigenhelft inzakkend FC Zutphen, dat zich beperkte tot het voorkomen van tegendoelpunten.We kunnen onszelf kwalijk nemen dat we de eerste helft nagenoeg geen 100% kans hebben gecreëerd.

Het baltempo was te laag, de passing was onnauwkeurig (waar ook de harde wind  een handje aan meehielp) en er was te weinig beweging. Door onze nauwkeurigheid kreeg FC Zutphen zomaar een aantal goede mogelijkheden in de schoot geworpen, maar door goed verdedigend- en keeperswerk kwam het niet tot een doelpunt.
De rust stand was dan ook een teleurstellende 0-0 voor beide partijen.

Na rust een heel ander Excelsior’31. Er zat meer beweging in de ploeg en het baltempo lag hoger, waardoor FC Zutphen ’los’ gespeeld werd. Desondanks kreeg FC Zutphen nog een paar countermogelijkheden, maar de achterste linie bleef scherp, waardoor de nul behouden bleef.

Aan de andere kant lieten we bij vlagen zien waartoe we in staat zijn, we scoorden immers vier fraaie doelpunten. We hopen dat we voor dinsdag nog ergens een tegenstander met kunstgras kunnen krijgen, anders gaan we al trainend en improviserend werken naar (hopelijk) de eerste competitiewedstrijd van dit jaar, zaterdag tegen ON Groningen.        Kalender icoon maandag 2 februari 2009 / Algemeen

Gerelateerd nieuws

Met passie gebouwd door: Bandwerk merkenbouwers