Rijssen/Holten één van de laatste gemeenten die kunstgrasvelden aanlegt

Rijssen/Holten één van de laatste gemeenten die kunstgrasvelden aanlegt

Bron: klik hier

HOLTEN - Het is al een tijdje de enige hockeyclub in het land die nog op natuurgras speelt. Dat kan alleen doordat de bond jaarlijks dispensatie verleent. Maar de bal rolt niet zo goed op het hobbelige gras. Technische hoogstandjes zijn moeilijk.

Niet vreemd dat tegenstanders hun neus ophalen als ze in Holten een competitiewedstrijd moeten afwerken. De Hockeyclub Holten smacht al jaren naar kunstgras. Dit jaar lijkt het er eindelijk van te komen.

Voorzitter Luit Meijer van de Sportraad voorziet namelijk dat er in 2009 een kunstgrashockeyveld wordt aangelegd op sportpark 't Vletgoor. Meijer spreekt daarbij de verwachting uit dat ook andere verenigingen in de nabije toekomst naar 't Vletgoor kunnen verhuizen.

En wat kunstgras betreft: niet alleen in Holten is de nood hoog. ‘De problemen op de Koerbelt in Rijssen, bij AV Rijssen en Excelsior '31, kunnen in één keer worden opgelost worden door de aanleg van twee kunstgrasvelden’, meent de voorzitter van de Sportraad.

Meijer benadrukt daarbij dat Rijssen-Holten 'één van de laatste gemeenten is' die kunstgrasvelden aanlegt.
 Als het om de hockeyclub gaat, willen B en W nu zo snel mogelijk doorpakken met kunstgras. Het komt daarbij van pas dat de laatste percelen grond, die nodig zijn voor uitbreiding van 't Vletgoor, recent door de gemeente zijn verworven.

Op het verzoek van de Sportraad om op korte termijn kunstgrasvelden op De Koerbelt in Rijssen aan te leggen, hebben B en W nog geen besluit genomen.
  Kalender icoon dinsdag 10 februari 2009 / Algemeen

Gerelateerd nieuws

Met passie gebouwd door: Bandwerk merkenbouwers