Analyse van Excelsior - CSV Apeldoorn

Na helemaal opgeladen te zijn voor het duel tegen HHC kregen we – tijdens de wedstrijdbespreking - te horen dat de wedstrijd niet door ging. Een beetje vreemd moment van af gelasten.

Na dit gehoord te hebben moesten we ons opladen voor de oefenwedstrijd tegen CSV Apeldoorn. Dat dit niet gelukt is moge duidelijk zijn.

We speelden een draak van een eerste helft, waarin de inzet en instelling ver te zoeken waren. Ondanks dat we toch in grote lijnen in de formatie begonnen zoals we tegen HHC hadden willen starten.

We begonnen slap en gaven gelijk na 2 minuten de 0-1 weg. Vlak daarna reageerden we ons - met een licht handgemeen af - op een tegenstander die een stevige overtreding maakte.

De scheidsrechter verzocht ons, in plaats van het geven van een rode kaart, een gedwongen wissel toe te passen. Zo gezegd zo gedaan.

In de fase daarna werd er van beide kanten stevig gevoetbald, waarbij CSV Apeldoorn het beste van het spel had. Ondanks dat kregen we wel een aantal mogelijkheden maar de scherpte ontbrak.

Na rust waren de instelling en beleving beter, waardoor er een wedstrijd ontstond, die zich vooral afspeelde op de helft van CSV Apeldoorn. Voetballend bleef het echter ver beneden peil.

De jongens die wel het nivo haalden - en er tevens voor zorgden dat er weer wat vuur in kwam - waren afkomstig uit het 2e en A1. Mijn complimenten daarvoor en dank voor het feit dat zij zich beschikbaar stelden voor deze wedstrijd!

Laten we deze wedstrijd maar snel vergeten en ervoor zorgen dat we er in de competitie staan.