Voorbeschouwing HHC Hardenberg - Excelsior

Voorbeschouwing HHC Hardenberg - Excelsior

Excelsior’31 gaat vanavond op bezoek bij titelkandidaat HHC Hardenberg. Gezien de (relatief jonge) historie van de onderlinge duels een bijzonder treffen, van beide kanten. Toch werpen de recente ontwikkelingen bij de Rijssense hoofdklasser enige schaduw over het (inhaal)duel.

Punt één is het het van den zotte dat een dergelijk duel op een ‘doordeweekse dinsdagavond’ wordt ingehaald, daar waar de supporters bij de onderlinge duels doorgaans rijen dik opgesteld staan.

Dat kon vanavond wel eens anders zijn, in de wetenschap dat ook de reserves van Excelsior’31 een belangrijk (districtbeker)duel spelen, vanavond. Zondag 3e klasser Varsseveld is de tegenstander. Voor een voorbeschouwing, klik hier

Jan Michels kreeg zaterdag, in het duel tegen Berkum, rechtstreeks rood en is daardoor automatisch geschorst, voor vanavond. Daarnaast is ook spits Niki Leferink niet inzetbaar. Hij kampt met een lichte hersenschudding en raakte – eveneens tegen Berkum - geblesseerd aan de knie, bij een ongelukkige landing. Peter Scheppink maakte gisteren officieel bekend te stoppen, aan het eind van het seizoen. What’s next?

Excelsior’31 begint ogenschijnlijk steeds meer op ‘Hollywood’ te lijken. Er gebeurt immers áltijd wel iets, zo bestaat de indruk.

Hoe ziet Dennis Demmers, trainer/coach van Excelsior’31, dit? ‘Je kunt het ook overdrijven. Natuurlijk is het zo dat we te kampen hebben met flink wat blessures, dan komt een schorsing van Jan Michels uiteraard erg ongelegen. Met spelers die er niet bij zijn, kan ik niets. We doen het met de spelers die ter beschikking staan. Dat is nog steeds een prima selectie. Sterker nog, bij een blessure of schorsing van de ene grijpt de ander niet zelden zijn kans. Voor hem is het dan ook een mooie uitdaging speeltijd op te doen.’

Het duel in Hardenberg begint om 20.00 uur.

De wedstrijd is ‘live’ te volgen op Radio 350, dé zender voor Rijssen en omstreken.

Via de kabel en glasvezel op 104.1.

Via de ether op 92,3.
Kalender icoon dinsdag 3 maart 2009 / Algemeen

Gerelateerd nieuws

Met passie gebouwd door: Bandwerk merkenbouwers