Excelsior geeft in laatste minuut overwinning uit handen

89.1-2 Brugge
90. 2-2 Van Twillert

Wedstrijdanalyse Nunspeet - Excelsior'31
Opnieuw geen 3-punter...
Na 3 nederlagen en een stand op de ranglijst die teleurstellend is, moesten we afreizen naar nummer 3, Nunspeet. Een ploeg waarvan we wisten dat ze spelen vanuit een gesloten verdediging en vanuit daar hun kansen proberen te creëren.

We begonnen de wedstrijd scherp en goed, speelden met veel druk, waardoor Nunspeet de bal al snel weer kwijt was. Daarnaast waren bijna alle 2e ballen voor ons, waardoor Nunspeet weinig aan voetballen toe kwam, als ze dat überhaupt al wilden.

Conclusie van de 1e helft: veel balbezit voor Excelsior´31, met her en der een onzuiverheid in de passing, waardoor Nunspeet gevaarlijk kon worden.

Wel is het zo dat we gezien het vele balbezit te weinig hebben gecreëerd, waardoor we de rust in gingen met 0-0. Wel konden we tevreden zijn over het veldspel - tot aan de 16 meter - en over de instelling en wedstrijdmentaliteit van de ploeg.

Na rust waren we even van slag. Nunspeet ging wat verder vooruit spelen,  we begonnen slordig in de passing en verloren een aantal duels achter elkaar.
Hierdoor kreeg Nunspeet een aantal mogelijkheden die ze onbenut lieten. Toch kwam Nunspeet op een 1-0 voorsprong.

Wij speelden vanwege een blessurebehandeling op dat moment met 10 man. We verloren de bal voorin, hadden een aantal mensen in voorwaartse beweging, waardoor Nunspeet in overtal kwam. Ze speelden dit goed uit, waarna de 1-0 - knap uit de draai - werd ingeschoten.

We zaten echter niet bij de pakken neer, bleven strijden als team en namen vanaf dat moment het initiatief, wat we ook niet meer hebben weggegeven. Twaalf  minuten voor tijd viel dan ook de dikverdiende gelijkmaker, nadat we al een aantal goede mogelijkheden onbenut hadden gelaten.

Uit een goed uitgevoerde vrije trap, waarin het zicht van de keeper belemmerd werd, konden we in de rebound de gelijkmaker binnenschieten.

Loon naar werken kregen we 1 minuut voor tijd. Vanuit een goed uitgespeelde aanval scoorden we de 1-2. Helaas hadden we de pech dat de bal in de 91e minuut, via een scrimmage, per ongeluk goed viel voor Nunspeet, waardoor we opnieuw geen 3-punter konden bijschrijven.

Een groot compliment voor alle spelers die wederom kei en kei hard gewerkt hebben voor een goed resultaat.

En zoals ik eerder al gezegd heb: als wij met deze mentaliteit, en als team blijven strijden en werken, valt het kwartje vanzelf de goede kant op…

Dennis Demmers.

Excelsior'31 laat winst in slotfase glippen
wedstrijdverslag door Jannes Boerman
NUNSPEET - Excelsior’31 begon tegen Nunspeet bijna in dezelfde opstelling als afgelopen dinsdag tegen HHC. De enige wijziging was Lourens Smids, die in de ploeg was gekomen voor Bas Boksebeld, waardoor Amanuel Isa in de as van het elftal kwam te spelen.

Het pakte niet verkeerd uit. Excelsior’31 had in het begin van de wedstrijd veel balbezit, maar tot uitgespeelde kansen kwam het niet.
Nunspeet zakte terug en dat was opmerkelijk. Afgelopen dinsdag leed de ploeg een nederlaag tegen Flevo Boys en moest een stap terug doen, in de race voor het kampioenschap.

Om niet verder achterop te raken was tegen Excelsior’31 een overwinning nodig, maar Nunspeet miste – in een thuiswedstrijd - het lef om dat doel via aanvallend voetbal te bereiken.
 Het onmachtige Excelsior’31 en het bange Nunspeet wisten het publiek de eerste helft dan ook nauwelijks te boeien.

Slechts enkele momenten vielen op. Zo schoot Sander Staal namens Nunspeet een vrije trap op de lat en belandde een schot van Jolf Stel op de vuisten van doelman Barry Reijs. Op slag van rust was er ook nog een kansje voor Arie Smit, maar de verder onzichtbare aanvaller - hij werd in de rust gewisseld - schoot ruim naast.

Excelsior’31 kwam de tweede helft niet goed uit de kleedkamer. Achterin werden onnodig fouten gemaakt en in de 51e minuut profiteerde Erwin Schouten daarvan. Hij draaide makkelijk weg bij zijn directe tegenstander en schoot de bal in de draai in de korte hoek binnen, 1-0. Het doelpunt viel in een fase waarin Excrelsior’31 met 10 man speelde, omdat Peter Scheppink, na een botsing, buiten de lijnen verzorgd moest worden.

Diezelfde Schouten had even later de wedstrijd kunnen beslissen, maar van dichtbij schoot hij hoog over, na een voorzet van de ingevallen Gerjan Mulder. In de 60e minuut was Excelsior’31 dicht bij de gelijkmaker. Een afgeslagen corner werd door Amanuel Isa in een keer ingeschoten, maar doelman Reijs tikte de bal uit de kruising.

Om aanspraak te kunnen maken op een punt moest Excelsior’31 meer druk naar voren zetten. Dennis Demmers wisselde Rob te Hove voor Jan Michels, een wissel die Excelsior’31 goed deed. Nauwelijks in het veld zette Michels Sjors Brugge alleen voor de keeper, maar Brugge aarzelde te lang, tussen zelf schieten en afgeven op Gerald Janssen, waardoor de kans verloren ging.

In de 79e minuut kreeg Excelsior’31 loon naar werken. Een vrije trap van Sjors Brugge werd verkeerd beoordeeld door doelman Reijs en Jolf Stel kon de afvallende bal van dichtbij inschieten, 1-1. Nunspeet legde zich niet neer bij een puntendeling en ging zowaar 10 minuten voor tijd wat aanvallender spelen. Het leverde een beste kans op voor Frank van Twillert, maar Vicente Fernandez Hesselink tikte met een fantastische reflex de bal uit de kruising.

In de 89e minuut leek Excelsior’31 voor het eerst in 2009 af te gaan op 3 punten. Gerald Janssen zette voor, Sjors Brugge kwam voor zijn directe tegenstander en kopte hard binnen, 1-2.

Maar zoals het zo vaak gaat als je in de hoek zit waar de klappen vallen, diep in blessuretijd viel de bal, uit een scrimmage, pardoes voor de voeten van Frank Twillert, die van dichtbij binnenschoot, 2-2.

Opnieuw een punt dat voor Excelsior’31 aanvoelt als een nederlaag.

Maar gezien de manier waarop en de bezieling waarmee Exelsior’31 op dit moment speelt, kan een overwinning niet ver weg zijn.

Misschien a.s. zaterdag al wanneer koploper Harkemase Boys op bezoek komt.