Voorbeschouwing Excelsior – Harkemase Boys

Voorbeschouwing Excelsior – Harkemase Boys

(bron: West Twente)
Excelsior’31 pakte zaterdag in Nunspeet eerst het tweede punt, na de winterstop. In de slotminuten van het duel kregen de rood/witten de gelijkmaker nog voor de kiezen. Daar waar Sjors Brugge, met een fraaie en steenharde kopbal, zijn ploeg in de 89e minuut op een zeker schijnende 1-2 voorsprong had gebracht.

De assist van Gerald Janssen was al even zo fraai, om in te lijsten. De teleurstelling van de gelijkmaker, in de slotseconden, van de geslepen Frank van Twillert, was dan ook groot, bij spelers en supporters.

Dan moet het dus tegen Harkemase Boys maar gebeuren! Een overwinning op koploper Harkemase Boys is a.s. zaterdag dan ook bijkans een must. Immers, de clubs aan de staart van de ranglijst roeren zich inmiddels behoorlijk en pakken stuk voor stuk de punten.
 

Harkemase Boys dat, twee seizoenen terug, verrassend degradeerde uit de Hoofdklasse C, sloeg bikkelhard terug en werd dan ook met vlag en wimpel kampioen in de eerste klasse, afgelopen seizoen. Die lijn heeft de Friese formatie van trainer Henk de Jong dit seizoen weten door te trekken. Een prestatie van formaat. Een compliment waard!

Met een ijzersterke defensie, veel ervaring op het middenveld én een gemakkelijk scorende aanvalslinie als fundament, springen met name de verrichtingen van goalgetter Martijn Barto in het oog. Hij heeft immers al weer 11 doelpunten achter zijn naam staan. Niet voor niets wordt Barto door de scouts van tal van BVO’s nauwlettend gevolgd. Spijtig, voor de neutrale toeschouwer, is het dan ook dat diezelfde Barto voor het duel van zaterdag geschorst is.

Eenvoudig zal het niet bepaald worden, voor de thuisploeg. Het ‘uitduel’, in Harkema, ging destijds met 3-1 verloren. Des te groter de uitdaging, voor de mannen van trainer Dennis Demmers, om de competitie weer wat spannender te maken en Harkemase Boys de 3e nederlaag van het seizoen toe te brengen.

Vast staat dat de Friezen, gesteund door een groot aantal steevast meereizende supporters, zich niet zomaar 1-2-3 gewonnen zullen geven.

Een garantie voor spektakel, dus!

StM        
  Kalender icoon donderdag 12 maart 2009 / Algemeen

Gerelateerd nieuws

Met passie gebouwd door: Bandwerk merkenbouwers