Kan Excelsior voor een verrassing zorgen tegen koploper Harkemase Boys...

Kan Excelsior voor een verrassing zorgen tegen koploper Harkemase Boys...

Bron: klik hier, voor een interview op de site van Sport in Twente.nl
RIJSSEN - Excelsior'31 kan tot nu toe nog niet spreken van een gelukkig seizoen. Het zit de ploeg van trainer Dennis Demmers nog niet echt mee. Hopelijk komt daar morgen verandering in als koploper Harkemase Boys op bezoek komt.

Tegen dit soort ploegen kun je vaak onbevangen spelen en hopelijk keert het goede gevoel dan terug in de ploeg waardoor er weer voorzichtig naar boven (top 5) kan worden gekeken.

De ploeg heeft het hele seizoen al te maken met blessures, schorsingen en domme pech zoals vorige week tegen Nunspeet waar in blessuretijd de gelijkmaker nog werd gescoord.

Wij vroegen Dennis Demmers hoe zijn ploeg er op dit moment voor staat.
Kun je morgen met een fitte/volledige selectie tegen de koploper aantreden?
DD: ‘Wij hebben het hele seizoen al de pech dat we kampen met minimaal 5 geblesseerde spelers waardoor we eigenlijk niet 1x in dezelfde formatie hebben kunnen spelen. We hadden gehoopt dat na de winterstop het blessureleed wel een keer zou stoppen; maar helaas.

De meest vreemde blessures staken de kop weer op waardoor we wekelijks een grote groep spelers moeten missen. Zo ook aanstaande zaterdag tegen Harkemase Boys. Doordat we 8 spelers missen zullen we wederom een beroep moeten doen op het 2e elftal en daarnaast ook op de A1. Voor alle elftallen betekent dat alle hens aan dek en roeien met de riemen die je hebt.’

Jullie hebben al vijf wedstrijden achter elkaar niet meer gewonnen, hebben de laatste tijd zeker niet alle geluk van de wereld gehad, wat doet dat met de moraal en sfeer in de ploeg?
DD: ‘Binnen de groep is de sfeer prima. De opkomst op de trainingen is maximaal, er wordt hard getraind en daarnaast ook tijd gemaakt voor een dolletje. We weten dat we door verschillende oorzaken moeten roeien met de riemen die we hebben, en daarnaast ook zeker nog geen enkele keer het geluk aan onze zijde hebben gehad.

De wedstrijd van afgelopen week tegen Nunspeet zetten we dan ook een super teamprestatie neer. Na een 1-0 achterstand knokten we ons terug tot een 1-2 voorsprong. Helaas viel in blessuretijd de gelijkmaker nog.’

Waar liggen morgen jullie kansen om de koploper Harkemase Boys te kunnen verslaan, in de uitwedstrijd die wel werd verloren met 3-1 waren jullie in fases de betere ploeg? 

DD: ‘Dat is afwachten. We spelen wederom met een ander team en met spelers noodgedwongen op andere posities. Voetballend kan je er dus geen pijl op trekken. Onze basis moet het collectief zijn. We zullen als team moeten strijden voor elke meter en verdedigend onze taken goed moeten uitvoeren.

Dan kunnen we daarna wel kijken wat we voetballend nog kunnen doen. Maar ondanks het gemis van vele spelers hoeven we voor geen enkele tegenstander onder te doen.’

Bij een nederlaag kun je zomaar op de nacompetitieplaats komen te staan (drie na laatst), er ligt dus een enorme druk op de ploeg?
DD: ‘Wij voelen geen druk, we doen het maximale en als we dat blijven volhouden met in het achterhoofd de strijd de we in de wedstrijden na de winterstop hebben geleverd, dan komen wij gewoon bovenin de middenmoot te staan, ook al zouden we eventueel na zaterdag op een promotie/degradatie plaats terecht komen.

Het is alleen te hopen dat we z.s.m. weer een beroep kunnen doen op een aantal geblesseerde spelers zodat zowel het 1e - 2e - als ook 3e elftal weer keuzemogelijkheden hebben.’
  Kalender icoon vrijdag 13 maart 2009 / Algemeen

Gerelateerd nieuws

Met passie gebouwd door: Bandwerk merkenbouwers