Futsallers Excelsior’31 winnen verre uitwedstrijd tegen ZVV’91 HSL

Futsallers Excelsior’31 winnen verre uitwedstrijd tegen ZVV’91 HSL

Vrijdag heeft Excelsior met 4-2 gewonnen van ZVV'91, uit Lelystad. Excelsior kwam twee keer op achterstand tegen deze staartploeg, maar uiteindelijk was Laurens Goosen de grote man door in de slotfase twee doelpunten te scoren.

Op de bank hadden de meesten zich al verzoend met een gelijkspel in deze uitwedstrijd, maar twee individuele hoogstandjes van Goosen beslisten de wedstrijd toch in het voordeel van de gasten.

Na de lange reis van anderhalf uur, kwam Excelsior niet erg scherp uit de kleedkamer. ZVV’91 stond bij de ondersten op de ranglijst, maar hier was niet veel te zien. Ze lieten de bal makkelijk rondgaan en Excelsior kwam er niet aan te pas. Na een dekkingsfout kwamen ze dan ook verdiend op voorsprong.

Bij de eerste kans voor Excelsior was het Laurens Goosen die vrij snel de gelijkmaker kon aantekenen. Nadat ZVV’91 andermaal op voorsprong was gekomen, kwam Excelsior via een schitterende aanval op gelijke hoogte. Na een goede inspeelpass van achteruit, werd de bal door Arnoud Baan afgelegd op routinier Arsenin Rodriquez die verwoestend uithaalde.

Na de thee Excelsior wat meer druk vooruit, om het positiespel te ontregelen. Aan beide kanten ontstonden er wat mogelijkheden en kansen, maar lange tijd werd er niet gescoord. Van de kant van Excelsior werd geopperd om een punt mee te nemen uit de polderstreek.

Laurens Goosen dacht hier echter anders over. Hij veroverde de bal op de middenlijn, versnelde en werkte beheerst af. Hierna ging ZVV alles of niets spelen en kon Goosen uit een counter de beslissing forceren.

Een intrap van Rene Dangremond verdween nog rechtstreeks in het doel van de tegenstander, maar volgens de uitstekende scheidsrechter was de bal door niemand aangeraakt en werd dit doelpunt afgekeurd. Door deze overwinning stijgt Excelsior naar de middenmoot.

Scoreverloop:
1-0 ZVV’91 HSL
1-1 Laurens Goosen
2-1 ZVV’91 HSL
2-2 Arsenin Rodriquez
Rust
2-3 Laurens Goosen
2-4 Laurens Goosen

Opstelling Excelsior 31:
Ruud Kreijkes (keeper), Arnoud Baan, Jos Kreijkes, Arsenin Rodriguez, Gerald Keizer, Laurens Goosen, Rene Dangremond, Alidus ter Harmsel
Coach: Murat Yerlikaya
Grensrechter: Daan Kreijkes
 

Kalender icoon maandag 16 maart 2009 / Algemeen

Gerelateerd nieuws

Met passie gebouwd door: Bandwerk merkenbouwers