Voorbeschouwing Excelsior’31 1 – Be Quick’28 1

Voorbeschouwing Excelsior’31 1 – Be Quick’28 1

Voorbeschouwing Excelsior'31 - Be Quick'28, door Excelsior'31 coach Dennis Demmers

Na een slechte start in 2009, hebben we dan eindelijk die eerste overwinning te pakken.
Ondanks de vele geblesseerden en afwezigen hebben we in die wedstrijd laten zien dat we een team zijn, niet snel in paniek raken en geknokt hebben voor elke meter.

Het is momenteel gewoon zo dat we het moeten hebben van het collectief; strijd leveren, afspraken nakomen en de taken uitvoeren. Als dat gebeurt dan kunnen we vanzelf zien wat we voetballend nog kunnen toevoegen.

Dit is echter wel een gegeven wat Excelsior’31 oneigen is. Van Excelsior’31 wordt dominant en verzorgd voetbal verwacht, maar door de vele afwezigen, verschillende samenstellingen - en overige oorzaken - kunnen we dat nu niet verwachten.


Be Quick’28, onze tegenstander, doet goed mee. Ik heb ze nu zelf twee keer zien spelen, waarin ze op mij een constante indruk maakten. Een
uitgebalanceerd team, met veel ervaring en technisch begaafde spelers. Ze geven weinig weg en de kansen die ze creëren zijn meestal ook gelijk raak.


Het zal een tactisch spel worden, waarin onnodige fouten gelijk zullen worden afgestraft en concentratie erg belangrijk zal zijn.

Voor ons zaak om scherp en goed vanuit de taak en discipline te starten. Als we dat doen dan kunnen we ons met elke tegenstander meten, ook al missen we nog steeds meerdere spelers.


Zaterdag is dé kans om ons boven in de middenmoot te nestelen en de 5e plek in het vizier te houden.


Ik hoop dat het Excelsior’31 publiek net zo achter ons gaat staan als in de wedstrijd tegen Harkemase Boys, want toen konden we echt spreken van ‘een 12e man’.

Fantastisch om te zien hoe de ploeg ondersteund werd.

Ook als het minder gaat kunnen we die steun goed gebruiken, maar dat neemt niet weg dat wij als team ook moeten zorgen dat we die ondersteuning verdienen, door altijd strijd te laten zien.


Als we met z’n allen de schouders eronder zetten dan ben ik ervan overtuigd dat we de stijgende lijn, die we te pakken hebben, kunnen vasthouden.
 

Het zal een zware wedstrijd worden voor beide teams, omdat zowel Be Quick’28 als wij dinsdag ook voor de beker hebben gespeeld, ondanks dat gegeven hoop ik op een goede en spannende wedstrijd, met (uiteraard) een goede afloop voor ons. 

Een plezierige wedstrijd gewenst. Kalender icoon donderdag 19 maart 2009 / Algemeen

Gerelateerd nieuws

Met passie gebouwd door: Bandwerk merkenbouwers