Excelsior31 futsal verliest kansloos bij titelkandidaat

Excelsior31 futsal verliest kansloos bij titelkandidaat

Woensdagavond hebben de zaalvoetballers van Excelsior'31 met 9-4 verloren bij koploper Union in Nijmegen. Na een goede reeks met '13 uit 5' heeft men laten zien dat ze het niveau in de eerste divisie aan kunnen.

Alleen was Union woensdag een maatje te groot, zeker met een 3-tal spelers uitkomend in Jong Oranje. Hiervan kun je als supporter alleen maar genieten!

In de warming-up had onze spits al een official, die de netten van het doel aan het controleren was,  geraakt toen hij de bal volley nam, de toon was gezet! Veel dichter bij een doelpunt zou hij deze avond ook niet komen.

Vanaf het begin ging de bal snel rond bij Union, tot er een een-tegen-een situatie ontstond en ze hun individuele klasse konden tonen. Verdedigen vindt Union echter een vies woord, dus Excelsior kon zelf ook vrijuit voetballen. Helaas woog het verdedigen niet op tegen het aanvallen en gingen we de rust in met een 5-1 achterstand.

Na rust leefde Excelsior even op toen al snel de 5-2 via Jos Kreijkes kwam. Al snel werd deze hoop teniet gedaan door een aantal mooi uitgespeelde aanvallen en liep Excelsior'31 weer achter de feiten aan.

Gezien de kwaliteiten van Union was het nog knap dat de mannen van interim-coach Daan Kreijkes de schade nog konden beperken tot 9-4. Een leerzame avond voor Excelsior.

Wel mogen we ons afvragen wat de toekomst is voor het futsal in Nederland. Als spelers van Jong Oranje hun kunsten moeten vertonen voor 9 toeschouwers (waarvan 3 uit Rijssen) in een verlaten tennishal, is er nog veel werk te doen voor de KNVB.

Scoreverloop:
1
-0 Union
2-0 Union
3-0 Union
3-1 Sander Kwintenberg
4-1 Union
5-1 Union
Rust
5-2 Jos Kreijkes
6-2 Union
7-2 Union
7-3 Laurens Goosen
8-3 Union
8-4 Alidus ter Harmsel
9-4 Union

Opstelling Excelsior 31:
Ruud Kreijkes (keeper), Arnoud Baan, Jos Kreijkes, Sander Kwinteberg, Gerald Keizer, Laurens Goosen, Rene Dangremond, Alidus ter Harmsel
Coach: Daan Kreijkes

Kalender icoon donderdag 19 maart 2009 / Algemeen

Gerelateerd nieuws

Met passie gebouwd door: Bandwerk merkenbouwers