Excelsior mag met remise de handen dichtknijpen

Klik hier voor een reportage van 109 foto's

Excelsior’31 gelukkig met punt tegen Be Quick’28
Wedstrijdverslag door Jannes Boerman
RIJSSEN - Na de enerverende wedstrijd tegen de Harkemase Boys, vorige week, was het publiek massaal opgekomen voor opnieuw een kraker, op de Koerbelt. Maar voor een goede en spannende wedstrijden zijn twee positief ingestelde ploegen nodig. Aan dat laatste schortte het bij tegenstander Be Quick’28 nogal.

Excelsior’31 werd daardoor gedwongen het spel te maken, tegen een ploeg die zelf geen initiatief wilde nemen, maar een soort van ‘reactievoetbal’ speelde, gaf ook trainer Marco Koorman van Be Quick’28 na afloop toe.

Zonder de geschorste Nick Hoekstra en de door ziekte afwezige Gerald Janssen viel dat niet mee. Het publiek genoot met name in de eerste helft dan ook meer van het heerlijke voorjaarszonnetje dan van de wedstrijd.

De tweede helft viel er meer te beleven en dat had met name met de stand te maken. Be Quick’28, dat voor rust nergens aanspraak op mocht maken, zag een van richting veranderd schot van Nejim El Atiaoui, met een vreemde curve, zomaar over Vicente F. Hesselink binnenvliegen.

Met deze achterstand moest Excelsior’31 meer risico’s nemen en bracht in de 60e minuut Stef Lamberink voor Bart Slagman in het veld. Lamberink, die lange tijd geblesseerd is geweest, probeerde aan Rijssense kant het vuurtje wat op te stoken maar speelde daarbij op het randje van het toelaatbare.

Eerst kwam hij al goed weg na een overtreding op Edwin Starke, maar even later ging hij opnieuw hard door op een tegenstander en kon hij na ruim een kwartier spelen alweer inrukken met rood.

En dat juist op een moment dát Excelsior’31 aanspraak mocht maken op een treffer. Peter Scheppink schoot over na een solo van Jolf Stel en Rob ten Hove testte van afstand de vuisten van doelman Koornberg.

Toch geloofde Excelsior’31 ook met 10 man in een goed resultaat en bleef aanvallen. Dat werd al binnen één minuut na de rode kaart voor Lamberink beloond.

Jolf Stel draaide ter hoogte van de middellijn goed weg tussen twee tegenstanders en stuurde Rob ten Hove op links weg. Stel was net op tijd voor het doel om de voorzet van Ten Hove vallend met het hoofd binnen te werken 1-1.

De laatste fase was voor Be Quick’28 maar de Zwollenaren konden het numerieke overwicht niet in doelrijpe kansen omzetten. Pas diep in blessuretijd kwam de kans op een tweede doelpunt en had Excelsior’31 niet over gebrek aan geluk klagen toen de kopbal van de naar HHC Hardenberg vertrekkende Edwin Starke op de lat belandde.

Met de puntendeling schoten beide ploegen weinig op. Be Quick’28 mist zo langzamerhand de aansluiting met de top drie en Excelsior’31 moet naar beneden blijven kijken want de staartploegen blijven punten pakken.

Het is dan ook te hopen dat volgende week, in het (misschien wel) cruciale duel met Go Ahead uit Kampen, Hoekstra en Janssen weer inzetbaar zijn, zodat Excelsior’31 in aanvallend opzicht wat meer heeft in te brengen dan tegen Be Quick’28.