Wedstrijdanalyse Excelsior - Be Quick

Wedstrijdanalyse Excelsior'31 - Be Quick'28, door Excelsior'31 coach Dennis Demmers
Een terechte puntendeling!
Het lijkt er op dat de gifbeker helemaal leeg moet. Naast een waslijst aan afwezigen kreeg ik op zaterdagochtend ook nog eens een afmelding van twee spelers, vanwege ziekte.

Mede dankzij de hulp en medewerking van het voor ons dit seizoen zo belangrijke 2e elftal, konden we een voltallige selectie op de been brengen.

Met twee mutaties in de opstelling, t.o.v. de bekerwedstrijd tegen Go Ahead Kampen, begonnen we vol goede moed aan de wedstrijd.

Be Quick’28 was duidelijk voor een punt naar Rijssen gekomen, lieten zich ver inzakken en probeerden er in de counter snel uit te komen, wat weinig tot geen goede kans opleverde.

Wij hadden veel balbezit maar speelden in een te laag tempo, met te weinig creativiteit, waardoor Be Quick’28 in de organisatie kon blijven staan en wij niet verder kwamen dan een aantal afstandschoten.

De wil was er wel, alleen de uitvoering liet te wensen over.

De 2e helft kwamen we, door een van richting veranderd schot, al snel op achterstand. Een doelpunt dat letterlijk uit de lucht kwam vallen.

We waren daarna - in een fase - de onderliggende partij, maar Be Quick’28 speelde het te slordig uit, waardoor er geen grote kansen kwamen.

Wij besloten al snel één op één te spelen en gingen als team op jacht naar de gelijkmaker. Met veel strijd en duel kracht zetten we, ondanks dat we inmiddels met 10 man speelden, Be Quick’28 met de rug tegen de muur.

De dikverdiende gelijkmaker hing in de lucht en viel uiteindelijk ook. Een mooie aanval werd op een schitterende manier afgerond.

Even dachten we ook nog de 2-1 te kunnen maken, maar dat was teveel van het goede. We kwamen uiteindelijk in de laatste minuut nog goed weg, doordat een kopbal van Be Quick’28 op de lat viel.
 Na een matte en hele matige eerste helft van twee kanten heeft de 2e helft in ieder geval nog iets vergoed.

Wij mogen dit keer, gezien de personele problemen en noodgedwongen veranderingen in het team, tevreden zijn met het punt.

Ook in deze wedstrijd hebben we weer kunnen zien dat wij het op dit moment moeten hebben van strijd, om vervolgens te kijken wat we voetballend kunnen brengen.

Ik kan in ieder geval het team een compliment geven over de 2e helft. De getoonde inzet en wilskracht waarmee we, met één man minder, één punt uit het vuur hebben gesleept, zullen we moeten vasthouden. Kalender icoon zondag 22 maart 2009 / Algemeen