Onvoorstelbaar…

Analyse Flevo Boys - Excelsior'31, door coach Dennis Demmers

Dat de gifbeker helemaal leeg moet is duidelijk, maar dat die beker zo groot is lijkt onvoorstelbaar. Het begon ‘s ochtends al, met de ziekmelding van Peter Scheppink, waardoor we de opstelling moesten aanpassen. Gelukkig hadden we al vier wissels, waardoor we verder niet hoefden te schuiven.

De wedstrijd op zich was slecht. Een groot aantal spelers haalde het nivo niet en door de slechte omstandigheden van het veld was combinatie voetbal - als we dat al probeerden -  helemaal niet mogelijk.

Na een snelle voorsprong konden we een paar minuten druk houden, waarna de wedstrijd zich verlaagde tot een bedenkelijk nivo. Flevo Boys beperkte zich tot de counter en wij probeerden wel te voetballen maar konden - of de bal niet vasthouden - of hadden niet genoeg beweging, waardoor alles te voorspelbaar bleef.

Door verkeerd uitverdedigen van ons kreeg Flevo Boys min of meer een kans in de schoot geworpen die gelijk verzilverd werd.

In de 1e helft schemerde al een klein beetje door dat - om voor mij onduidelijke redenen -  de scheidsrechter ons bepaald niet gunstig gezind was. Het meest opvallende, in de 1e helft, was wel het stilleggen van het spel, voor een blessure behandeling van een speler van Flevo Boys, terwijl wij alleen op de keeper afkonden.

Dit, terwijl hij kort daarvoor een speler van ons liet liggen en wachtte tot de bal uit het spel was. Flevo Boys deed dit niet, wat ook niet meer hoeft tegenwoordig, waardoor wij één minuut lang met 10 man speelden.
 Zou de 2e helft dan in ons voordeel gaan werken? In de 2e helft was het één richtingsverkeer. Flevo Boys, dat alleen maar ophield en Excelsior’31, dat domineerde.

We kregen enkele kansen, waarvan we er geen één benutten. Dat moeten we onszelf aanrekenen. Al weken creëren we kansen maar scoren blijft moeilijk, waardoor we ons aan de andere kant niets kunnen permitteren.

Dat de scheidsrechter vervolgens een aantal beslissingen neemt die volkomen onverklaarbaar zijn is voor ons weer een stevige slok uit de gifbeker.

Allereerst werd ons een glaszuivere strafschop onthouden, helemaal als je ziet waar Flevo Boys er uiteindelijk wel een voor kreeg.

Kort daarop werd een gele kaart getoond aan een speler van Flevo Boys die een doorgebroken speler van ons neerlegde.  Dit keer werd er wel gefloten maar toonde de scheidsrechter ‘slechts ‘ de gele kaart, daar waar rood op zijn plaats was geweest.

Onvoorstelbaar. Na nog meer discutabele beslissingen bleek dat de laatste slok uit de gifbeker, bij dit duel, bewaard was voor het laatst;  Een strafschop, vlak voor tijd gegeven voor vermeend hands.

Niemand, zowel vriend als vijand, begreep iets van deze beslissing ‘onvoorstelbaar’. Feit was wel dat 2-1 achterkwamen, die stand veranderde ook niet meer.

Wat er daarna allemaal gebeurde laat ik me niet eens meer over uit. Feit is dat we zelf verzaakten te scoren, waardoor dit soort discutabele beslissingen beslissend zijn voor de wedstrijd. Dat hoeft in ons geval niet nodig te zijn.

Wij moeten wedstrijden eerder beslissen en veel meedogenlozer zijn in het verdedigen overal op het veld
 Nu zijn we daadwerkelijk in het degradatie voetbal terecht gekomen en dan telt maar één ding: punten pakken. Hoe maakt niet uit!

Het zullen hete finales worden, waarin wij als team zullen moeten strijden voor elke meter… Kalender icoon zondag 5 april 2009 / Algemeen