Excelsior’31 loopt in slotfase opnieuw averij op

Klik hier voor de 142 foto's...

Jan Michels had z'n schorsing van 6 wedstrijden er op zitten...

Wedstrijdverslag door Jannes Boerman
GENEMUIDEN - Excelsior’31 is in een situatie terecht gekomen dat er serieus naar onderen moet worden gekeken. Met 3 wedstrijden - tegen mededegradatiekandidaten - voor de boeg heeft de ploeg uit Rijssen nog wel alles in eigen hand. De eerste tegenstander in dit drieluik was SC Genemuiden.

Een ploeg die rond de winterstop rechtstreeks leek te degraderen maar die de laatste weken veel punten heeft gehaald. Debet daaraan was een gedwongen trainerswissel, maar nog meer in oog springend was de transfer van Florencio Cornelia. Een speler die dit seizoen begon bij Rijnvogels (uit Katwijk), daar uit de selectie werd gezet en in de winterstop groen licht kreeg van de KNVB, om het seizoen in SC Genemuiden voort te zetten.

Niet zonder resultaat want inmiddels staat voor Cornelia de teller al op 6 en waren vorige week alle ogen op hem gericht toen hij 4x scoorde tegen ON Groningen.  Excelsior’31 wist dus wie ze in de gaten moesten houden, maar Peter Scheppink speelde een uitstekende wedstrijd tegen de spits en liet daarmee zien dat dit seizoen voor hem zeker niet het laatste mag zijn, als een van de betere verdedigers in de hoofdklasse C.

SC Genemuiden aanvaller Cornelia zat in de tas, bij Peter Scheppink...

H
et uitschakelen van Cornelia en het magere spel van Excelsior’31 in aanvallend opzicht deden de wedstrijd zeker het eerste half uur geen goed. Het was een matte vertoning, met af en toe een opleving. Zo schoot Sijmen Jansen namens SC Genemuiden in kansrijke positie veel te slap in, even later deed Jolf Stel aan de andere kant hetzelfde.

Na een half uur kreeg Excelsior’31 de wedstrijd beter onder controle. Er kwam meer rust in het spel en SC Genemuiden kwam niet meer op de helft van de Rijssenaren. Maar zoals zo vaak deze competitie resulteert een dergelijk overwicht niet tot uitgespeelde kansen.

De Technische Commissie van Excelsior’31 zal zich voor het komend seizoen dan ook sterk moeten maken voor buitenspelers die het verschil kunnen maken, spelers die de laatste jaren, ondanks de nodige middelen, niet meer op de Koerbelt te bewonderen zijn geweest.

De tweede helft was qua kijkspel aantrekkelijker dan de eerste. SC Genemuiden was alleen gebaat bij een overwinning en speelde dan ook wat aanvallender dan in het begin. Zonder overleg overigens, Excelsior’31 hield het hoofd koel en was zeker net zo gevaarlijk. Dat werd zichtbaar in de 67e minuut.

Rob ten Hove verving de geschorste Nick Hoekstra met verve...

Amanuel Isa geloofde nog in een bal die uit leek te gaan en via Sjors Brugge en Gerald Janssen belande de bal bij Jolf Stel die doelman Albert Flier geen kans liet, 0-1.
 Frustraties alom bij SC Genemuiden. Dit werd nog het meest zichtbaar bij Florencio Cornelia die zich van zijn slechtste kant liet zien door,  buiten het oog van scheids- en diens assistent om, de op de grond liggende John van Pijkeren op zijn been te gaan staan. Van Pijkeren moest even later noodgedwongen worden gewisseld voor Gerald ten Hove.

Excelsior’31 had de wedstrijd in de slotfase kunnen en ook moeten beslissen. De beste kans was voor Gerald Janssen, maar zijn kopkans vlak voor het doel verdween naast het doel. Doordat de marge maar één bleef, was er voortdurend het gevaar van een tegendoelpunt.  Eerst was daar nog een opmerkelijk moment.

Een Excelsior’31 toeschouwer treuzelde om een bal terug te gooien naar doelman Flier, die daarop zelf de bal zelf ging halen. Over de reclameborden heen werden enkele rake klappen uitgedeeld, iets wat op een voetbalveld absoluut niet thuishoort en waar rood voor kan en misschien wel moet worden gegeven.

Waar Nick Hoekstra vorige week, bij Flevo Boys, rood kreeg omdat de scheidsrechter ‘vermoedde’ dat hij na afloop van de wedstrijd tegen een deur trapte, mocht Flier voor het oog van 1200 toeschouwers blijven staan.
Dat het dan ook juist Flier was die in de 10e minuut van de blessuretijd uit een corner de gelijkmaker binnenkopte was voor Excelsior’31 extra zuur.

SC Genemuiden vierde het doelpunt alsof het kampioen was geworden, maar enkele ogenblikken later op weg naar de uitgang was het realisme bij de supporters alweer terug, Het was een gelijkspel waar beide ploegen weinig mee opschoten. Zeker gezien de winst die PKC’83 boekte bij Staphorst.

Paasmaandag zal er meer duidelijk worden. SC Genemuiden moet op bezoek bij het eveneens in moeilijkheden verkerende Go Ahead Kampen en Excelsior’31 moet thuis zien af te rekenen met Staphorst.

Het blijft daarom spannend!

Excelsior´31: Vicente Fernandez Hesselink, Lourens Smids, Peter Scheppink, Coen Zwollo, John van Pijkeren (71. Gerald ten Hove), Rob ten Hove, Sjors Brugge (90+ Bas Boksebeld), Jan Michels,Amanuel Isa (89. Michel Goosen), Gerald Janssen en Jolf Stel