Zaalvoetballers Excelsior 31 kunnen helft mee met Tornado

Vrijdagavond hebben de zaalvoetballers van Excelsior met 0-5 verloren van Tornado uit Deventer. Na een spannende eerste helft met een ruststand van 0-0, was na de eerste treffer het ijs gebroken bij Excelsior’31 en volgden er snel meer.

Door de overwinning van degradatiekandidaat ZVV uit Lelystad op Union is Excelsior nog steeds niet veilig en is de strijd om het kampioenschap weer volledig open.

Door de aanwezigheid van Arnoud Baan, was Excelsior weer op volle kracht. In het begin van de wedstrijd werd het initiatief bij Tornado gelaten en probeerde Excelsior er met snelle uitbraken uit te komen. Tornado had moeite met de dubbele dekking van Excelsior’31 en kwam hierdoor niet echt aan voetballen toe.

Vlak voor rust kregen Jos Kreijkes en Alidus ter Harmsel nog twee dotten van kansen, maar deze gingen beide mis, zodat er met een brilstand de rust werd gehaald.

Na rust was het één van de gebroeders Brinkman die de score opende voor Tornado met een knap schot in de bovenhoek. Op het moment dat Excelsior aan wilde gaan zetten voor een offensief, kreeg Rene Dangremond een onterechte gele kaart. Hij maakte een sliding om de bal te controleren, terwijl er geen speler in de buurt was.

Uit deze man-meer situatie voor Tornado was het echter Excelsior dat gevaarlijk werd via Laurens Goosen. Hierna waren de ‘knoll’n’op bij de Excelsioren en werd Ruud Kreijkes ingezet als meevoetballende keeper.

Tornado kon  simpel uitlopen naar 0-5 en Excelsior zal tegen de directe concurrenten Diepeveen (a.s. vrijdag om 20.00 uur in de Reggehal) en Drie Musketiers de punten moeten gaan halen.

Opstelling Excelsior’31:
Ruud Kreijkes (keeper), Arnoud Baan, Jos Kreijkes, Arsenin Rodriguez, Gerald Keizer, Laurens Goosen, Rene Dangremond, Alidus Ter Harmsel
Coach: Marcel Lankamp, Murat Yerlikaya