Zaalvoetballers Excelsior delven onderspit tegen ZSW Oriënt Plaza

Woensdagavond 22 april hebben de zaalvoetballers van Excelsior met 3-2 verloren bij ZSW Oriënt Plaza in Nijmegen. Na lange reis kwam het team van Murat Yerlikaya goed voor de dag, maar moest het in de slotfase toch afleggen tegen deze subtopper. Na een ruststand van 2-0 kwam Excelsior goed terug tot 2-2,maar uit een vrije trap viel alsnog de beslissing.

Door de afwezigheid van Arsenin Rodriquez was Sander Kwinteberg opgeroepen uit het tweede team. Vanaf het begin was het Excelsior die het bekende reactievoetbal speelde. Het initiatief lag bij de gastheren, maar de kansen waren voor Excelsior. Vooral Gerald Keizer kreeg een aantal opgelegde kansen, maar door onkunde en pech wist hij het net niet te vinden. Na een sliding van ZSW Oriënt Plaza werd het 1-0. Omdat afgelopen vrijdag Excelsior nog een gele kaart kreeg voor een sliding, terwijl er geen speler in de buurt was, ging aanvoerder Alidus ter Harmsel in protest en werd hiervoor beloond met een gele kaart. Voor rust werd het ook nog 2-0 voor ZSW.

Na rust zette Excelsior druk op de tegenstander en was het Laurens Goosen die de aansluitingstreffer maakte. Excelsior bleef drukken en creëerde ook kansen, maar de bal wilde er niet in. Vijf minuten voor tijd was het toch Sander Kwinteberg die de gelijkmaker voor zijn rekening nam. Bij een dubieuze vrije trap stelde Excelsior drie man op in de muur en stond een aanvaller van ZSW zo vrij als een vogel bij de tweede paal en moesten de gasten zonder punten in de tas terug naar Rijssen.

Opstelling Excelsior’31:
Ruud Kreijkes (keeper), Arnoud Baan, Jos Kreijkes,  Gerald Keizer, Laurens Goosen, Rene Dangremond, Alidus Ter Harmsel, Sander Kwinteberg
Coach:, Murat Yerlikaya

Vrijdag speelt het eerste weer een wedstrijd, ditmaal thuis tegen concurrent Diepenveen. Meer informatie via de volgende link: Excelsior'31 - Diepenveen