Dennis Demmers: WANVERTONING

Normaal begin ik met een soort van analyse over de wedstrijd, wil ik dat over de afgelopen wedstrijd ook doen dan ben ik behoorlijk lang bezig.

Ik wil beginnen met het maken van mijn gemeende excuses richting de echte supporters die elke week weer de moeite nemen om Excelsior’31 achterna te reizen.

Wat wij vandaag lieten zien was niet te geloven! Een onsamenhangend geheel dat te voorspelbaar voetbalde, grossierde in foute passes, heel weinig duels won en daarnaast een instelling op de mat legde van ‘het is mooi weer en we mogen weer een wedstrijdje voetballen’  schandalig maar vooral ongelofelijk! Hoe kan een team dat vorige week zo fel en gedisciplineerd speelde zo ver weg zakken?? Ik zou bijna zeggen dat we de meegereisde supporters een reiskosten vergoeding moeten gaan betalen om in ieder geval nog iets te compenseren. Voor een wedstrijd met een instelling en beleving als deze ga je niet leuk een wedstrijd kijken en ik moet dan ook een compliment maken naar de supporters dat ze de hele wedstrijd hebben afgekeken.

We zullen de hand in eigen boezem moeten steken en beseffen dat we nog steeds niet veilig zijn hoe naar en hard het ook klinkt. Daarnaast er ons ook van bewust zijn dat er heel veel mensen zijn die hun vrije zaterdag middag opofferen om naar het 1e elftal te gaan kijken. Het minimale wat je daar tegenover kan én moet zetten is 1000% inzet. En juist dat hebben we vandaag wel degelijk gemist.

De 1e helft was een slap en inspiratieloos Excelsior’31 te zien. Op de eerste 10 minuten na had Be Quick’28 de touwtjes in handen. Wij lieten alles toe waardoor Be Quick’28 op enkele kleine kansen van ons na, niet in de problemen kwam. Uiteindelijk scoorden ze nog gelukkig de 1-0 wat ook de ruststand was. Na de rust leek het alsof we ons herpakten. We hadden meer druk en kregen gelijk al enkele mogelijkheden. Tegen de verhouding in kwam Be Quick’28 op  0-2. Een voorzet werd ongelukkig door onszelf in het doel gewerkt, nadat wij aan de andere kant een vrije schietkans net aan de verkeerde van de paal zagen gaan.Ondanks alle pogingen om nog wat te forceren en enkele hele goede kansen scoorden we niet en hebben we vanaf de kant ook geen moment het gevoel gehad dat we punt(en) zouden kunnen meenemen. Gelukkig mochten we nog zijn met het feit dat Be Quick'28 slordig omging met de geboden ruimte anders had de uitslag nog veel hoger kunnen uitvallen.

Een totale (ik snap niet hoe het mogelijk is in deze fase) offday van het team en een verdiende overwinning van Be Quick’28.Wij zullen snel over deze wedstrijd heen stappen en ons richten op ONS Sneek.Want door de gunstige andere uitslagen hebben we gewoon nog alles in eigen hand en is een overwinning tegen ONS goed voor handhaving.