Nabeschouwing wedstrijd tegen WHC

“Als je de doelpunten zelf niet maakt dan……….”

Met een  bijna volledige selectie konden we afreizen naar Wezep om daar de laatste competitie wedstrijd van het seizoen af te werken. We hadden afgesproken nog 1 keer alles te geven ondanks dat er voor ons ‘niets’ meer op het spel stond.

We konden aftrappen op een fantastische grasmat. Een mat waar je er rond deze tijd van het jaar nog maar weinig van ziet.

De eerste 10 minuten was wat aftasten van beide kanten, maar daarna namen wij het heft in handen. We speelden goed en snel combinatie voetbal en zetten WHC daardoor met de rug tegen de muur. WHC moest zich beperken tot ophouden en ontregelen terwijl wij keer op keer het doel van WHC konden bestormen. De afgelopen weken hadden we veel moeite met het creëeren van kansen, maar dat was vandaag niet terug te zien. We creëerden vele goede kansen maar dan moeten die nog benut worden. Het was ongelofelijk te zien dat wij van de vier 100% kansen in de 1e helft er niet 1 wisten te verzilveren. Daarmee vergaten we ons goede spel van de eerste helft te bekronen.

De 2e helft begonnen we wederom sterk en ook toen creëerden we weer goede kansen, maar het laatste zetje werd niet gegeven. De eerste echte kans van WHC was wel gelijk raak. Een diepe bal achter onze verdediging, een buitenspelval die niet goed opengaat en een bal die onberispelijk word binnengeschoten. Vanaf dat moment kantelt de wedstrijd wat. WHC kon iets verder van de goal af spelen en ons baltempo ging omlaag. Ondanks dat kregen we wederom een aantal hele goede kansen maar ook deze werden jammer genoeg niet benut. Toen WHC vanuit het niets, middels een afstandschot, ook nog op 2-0 kwam was de wedstrijd gespeeld. Ongelofelijk dat je een wedstrijd waarin je zoveel beter bent, en ook nog eens heel veel kansen krijgt, niet wint. Een laatste wedstrijd die wat dat betreft precies pas in het plaatje van afgelopen seizoen.