Zaalvoetballers Excelsior verliezen laatste competitieduel.

Vrijdagavond 08 mei hebben de zaalvoetballers van Excelsior met 3-6 terecht verloren van TFC/ The Three Musketiers uit Hengelo. Voor de wedstrijd waren de Rijssenaren al veilig in de strijd tegen degradatie en dit was toch duidelijk te merken. De Musketiers speelden een goede wedstrijd en trokken verdiend aan het laatste eind.

Excelsior kreeg in de eerste helft de beste kansen. Arsenin Rodriguez raakte de paal en ook Robert Kwintenberg en Arnoud Baan konden het net niet vinden. In de laatste minuut van de eerste helft kwam Excelsior op achterstand na een rebound uit een vrije trap. In de eerste minuut van de tweede helft kwam de 0-2 er direct over heen en leek het duel beslist. Na een gele kaart voor een musketier was het invaller Robert Kwintenberg die bij de tweede paal de aansluitingstreffer kon maken. Hierna liepen de gasten echter snel uit naar een 5-1 voorsprong met goed voetbal. Excelsior gooide er nog een keer een slotoffensief uit, daar had het publiek wel recht op. Door doelpunten van wederom Robert Kwintenberg en Rene Dangremond kwamen ze nog terug tot 5-3, maar het kwam te laat.

Hierbij was het eerste seizoen in de Eerste Divisie ten einde. Nadat de eerste vijf wedstrijden verloren gingen, had Excelsior een goede reeks met 13 punten uit 5 wedstrijden. Met een overwinning op Gonemo, een gelijkspel tegen OC/Stob Job Uitzendburo waren er toch ook een aantal verrassende uitslagen en was het een mooi leerjaar. Ook het bekerduel tegen de kampioen van de eredivisie met een kleine 4-2 nederlaag mag als een hoogtepunt worden beschouwd. Al met al een prachtig seizoen. De spelers van Excelsior bedanken hierbij het trouwe publiek en hopen elkaar weer te ontmoeten na de zomervakantie!!

Opstelling Excelsior’31:
Ruud Kreijkes (keeper), Arnoud Baan, Arsenin Rodriguez, Gerald Keizer, Rene Dangremond, Alidus Ter Harmsel, Robert Kwintenberg
Coach: Marcel Lankamp,