Excelsior A1 weet niet te winnen van Rohda Raalte A1

Excelsior'31 A1 is er niet in geslaagd om de tweede en voorlopige laatste oefenwedstrijd te winnen met de nieuwe selectie tegen de nieuwe selectie van Rohda Raalte A1, uitslag 1-2.

Excelsior'31 begon goed aan de wedstrijd en wilde vanaf het begin verzorgd voetbal spelen. Op zich combineerde Excelsior'31 goed, alleen het spel was te voorspelbaar. Tijdens de eerste helft was Excelsior'31 duidelijk de betere ploeg. Er waren veel kansen maar deze wist men niet te verzilveren. De verdediging stond goed er werden weinig tot geen kansen weggeven. Ruststand 0-0.

In de rust werd er zes keer gewisseld. Gezien de de grote van de selectie.
Excelsior'31 begon ook na rust aardig aan de wedstrijd. We kregen veel ruimte en direct waren er een aantal mogelijkheden. Het duurde dan ook niet lang of Excelsior'31 kwam op een 1-0 voorsprong door een doelpunt van Matthijs Zandvoort. Hierna ging Rohda Raalte wat anders spelen.  Ze hanteerden veelal de lange bal, waardoor Excelsior'31 in de problemen kwam. Excelsior'31 gaf teveel ruimte weg in de rug van de verdediging en kwam hierdoor veelvuldig in de problemen. Het duurde dan ook niet lang, dat de 1-1 viel. Hierna probeerde Excelsior '31 nog de overwinning te pakken maar had moeite met het spel van Rohda Raalte. Men speelde veelal de lange bal, hierdoor verviel de organisatie bij Excelsior'31. Uit zo'n moment wist Rohda ook nog de 1-2 te scoren, Excelsior'31 kreeg ook nog een aantal goede mogelijkheden op de gelijkmaker. Eindstand 1-2.

Al met al een nuttige oefenwedstrijd.
In balbezit zag het er aardig uit, alleen Excelsior'31 wist dit onvoldoende in doelpunten om te zetten.
Verdedigend zag het een hele periode er goed uit, maar nadat Rohda de lange bal ging hanteren was dit onvoldoende,
hier zullen we beter op moeten anticiperen.

We zien met een goed vertrouwen het seizoen 2009-2010 tegemoet, met een sterk kwalitatief elftal.

Voor het nieuwe Excelsior'31 A1 is het nu even genieten van de rust, eind juni/begin juli pakken we nog een trainingsweek op het kunstgras in Bornerbroek met als afsluiting op dinsdag 7 juli om 19.00 uur een wedstrijd tussen het Nationaal <16 Av tegen Excelsior'31 A1 op Sportpark Papendal.

Hierna begint de echte voorbereiding op maandag 3 augustus.

Zijn er nog supporters die graag mee willen richting Papendal, dan is dit mogelijk, er zijn plaatsen vrij in de spelersbus en deze vertrekt op dinsdag 7 juli om 17.00 uur, dit kan men laten weten aan de begeleiding van Excelsior'31 A1.